Електрозахранването е възстановено почти навсякъде, екипи на ВиК работят за

...
Електрозахранването е възстановено почти навсякъде, екипи на ВиК работят за
Коментари Харесай

Водата в Карловско все още е негодна за пиене frognews.bg

Електрозахранването е възобновено съвсем на всички места, екипи на ВиК работят за възобновяване на водоснабдяването.

От през днешния ден стартира поетапна стерилизация на улици, публични здания и частни дворове в селата Богдан, Каравелово и Слатина, с цел да не се допусне разпространяване на заразни заболявания, оповестяват от общинския спешен щаб.

 

Повече от 113 единици едро, приблизително и малогабаритна строителна техника разчистваха през вчерашния ден провалите от наводнението в карловските села Богдан, Каравелово и Слатина.

В речните корита, по улиците и частните домове в засегнатите села работиха 28 камиона, 13 колесни комбинирани багера, 4 булдозера, 4 фадроми, 8 верижни багера, 4 щипки, 20 резачки, 27 бобката и други

 

На терен през вчерашния ден в засегнатите села бяха над 1000 души доброволци от цялата страна, както и 111 военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и курсанти от Националния боен университет „ Васил Левски “ – Велико Търново и Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ – Долна Митрополия.

 

Работата на доброволците и военнослужещите беше координирана по места от 22-ма чиновници в общинската администрация, оповестяват от спешния щаб. През целия ден работи и разпределителният център в постройката на община Карлово.

 

Усилията на щаба са ориентирани преди всичко към почистване и подсилване на речните корита в засегнатите села. На някои места наносите доближават до 4 метра височина и в случай че не бъдат отстранени има заплаха при нов пороен дъжд, селата още веднъж да бъдат наводнени. Продължава разчистването на улиците и частните дворове.

По предписание на кмета доктор Емил Кабаиванов са спрени всички отпуски на чиновниците в община Карлово. Кризисният щаб на Община Карлово е в 24-часов режим на работа, като през вчерашния ден организира съвещание в наличието на регионалния шеф на област Пловдив Ангел Стоев.

 

От щаба приканват доброволци от цялата страна да се свържат с Кризисния щаб и да вземат присъединяване в дейностите по възобновяване на засегнатите села.

Банкова сметка за дарения:

 

IBAN: BG81FINV91508416025382

BIC FINVBGSF

ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6

Титуляр: Община Карлово

Код за тип заплащане – 44 51 00
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР