Електроснабдяването в украинската столица Киев днес бяха в критично състояние,

...
Електроснабдяването в украинската столица Киев днес бяха в критично състояние,
Коментари Харесай

Електроснабдяването в региона на Киев е в критично състояние след руските атаки


Електроснабдяването в украинската столица Киев през днешния ден бяха в " сериозно положение ", защото могат да задоволят по-малко от половината от потребностите след съветските офанзиви с ракети и дронове, оповестиха районни чиновници, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8634
Областният шеф Олексий Кулеба съобщи, че 80% от територията на Киевска област втори ден е без електричество след следващите удари през вчерашния ден на съветски дронове по енергийната инфраструктура.

" Ситуацията с доставките на електрическа енергия остава сериозна ", съобщи Кулеба в пост в платформата за известия Телеграм. " Искам да подчертая, че с всеки обстрел от страна на врага се усилва сложността и продължителността на ремонтите ".

Националният оператор на електропреносната мрежа " Укрененерго " съобщи, че може да обезпечи по-малко от половината от нужното ползване в Киев.

Метрото в столицата беше спряно за малко по време на утринния час пик, защото електрозахранването беше несигурно.

Снабдяването на сериозната инфраструктура е приоритет. Ние чакаме през днешния ден да можем да включим оборудването, с цел да дадем опция да се увеличи сигурността на електроснабдяването, да се понижи дефицитът и да се свържат повече консуматори, споделиха от " Укренерго ".

Ако няма електричество нормално се прекъсва водоснабдяването, отопление и действието на мрежите за мобилни телефони. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че градът е съумял да възвърне водоснабдяването за някои консуматори.

По оценки на Организация на обединените нации към 50% от енергийната инфраструктура на Украйна е била разрушена, откогато Русия ускори офанзивите си против енергийни уреди през октомври. Дневните температури в Киев и региона по това време на годината са под нулата, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР