Електроразпределение Юг (част от EVN) стартира проект в област Бургас

...
Електроразпределение Юг (част от EVN) стартира проект в област Бургас
Коментари Харесай

EVN влага над 1,3 млн. лв. в нови подземни кабелни линии в района на езеро „Мандра“ до Бургас

Електроразпределение Юг (част от EVN) започва план в област Бургас за полагането на 2 бр. нови подземни кабелни линии с обща дължина 5,5 км, както и построяването на нов трафопост.
Новите кабелни линии ще заменят съществуващи 4 броя рискови за птиците въздушни електропроводи, които минават над езеро „ Мандра “ и пресичат един от главните прелетни направления на птиците в България - „ Via Pontica “. Общата инвестиция на EVN по плана е за над 1,3 млн. лева
Проектът ще се осъществя на стадии. Първият е за кабелна линия с дължина 2 км, а вторият – за 3,5 км. Очаква се първият стадий да бъде приключен до края на 2020 година
Строително-ремонтите действия ще се правят наоколо до пътя Бургас – Созопол, като не се чака затваряне на пътни прави за придвижване. Дейностите по плана се правят на база издадена от съответните институции документи.
 В EVN Топлофикация бяха доставени нови съвременни уреди на обща стойност 4,4 млн. лева В EVN Топлофикация бяха доставени нови съвременни уреди на обща стойност 4,4 млн. лева
На 10 и 11 август 2020 година в Топлоелектрическа централа Пловдив Север на ЕVN Топлофикация бяха доставени 3 водогрейни котела и 3 комина за новоизграждащите се...
Това е следващият план на компанията за създаване на нови уреди за както сигурност на зареждането, по този начин и за сигурност на птиците.
През 2019 година в региона на село Братово и локалното бунище (което е естествена стръв за птиците) бяха напълно отстранени проводниците от въздушна линия с дължина 2 км. Допълнително в този регион беше изолиран (oбезопасен) електропровод с дължина 2,5 км. На оборудванията, които по софтуерни аргументи не разрешават сходно обезопасяване бяха инсталирани така наречен „ кацалки “, които да притеглят птиците, с цел да не кацат върху откритите проводници.
В доста от подхванатите от компанията ограничения EVN взаимодейства с екологични и неправителствени организации. Такова взаимоотношение е плана на Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) „ Живот за Бургаските езера “ по стратегия LIFE+ на Европейския съюз. В рамките на проектa EVN обезопаси 60 стълба.
През 2018 и 2019 година в област Бургас бяха обезопасени общо 714 стълба от общо 72 км мрежа. Допълнително през 2013 година за първи път в страната бяха инсталирани 760 дивертора по линии към Атанасовско езеро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР