Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, планира 116% увеличение

...
Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, планира 116% увеличение
Коментари Харесай

116% ръст на инвестициите в област Разград планира ЕНЕРГО-ПРО през 2018 година

Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, възнамерява 116% нарастване на вложенията в електроенергийната инфраструктура на територията на област Разград през 2018 година Това заяви основният изпълнителен шеф на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев на среща с регионалния шеф на Разград Гюнай Хюсмен. Г-н Андреев показа капиталовата стратегия на сдружението за тази година и с регионалния шеф господин Хюсмен разискаха предпочитани за региона планове, за които ЕНЕРГО-ПРО ще обезпечи нужния потенциал на електроразпределителната мрежа.

През 2018 година Електроразпределение Север възнамерява да вложи 3,5 млн. лева в реорганизация на електропроводни линии приблизително напрежение, в възобновяване оборудването на основни станции и на сектори от мрежа ниско напрежение, в замяна на електромери и изнасяне на електромерни табла на територията на област Разград.

В рамките на 2017 година сдружението е вложило 1,62 млн. лева в реорганизация, възобновяване и развиване на електроразпределителната мрежа в региона. Беше осъществена рехабилитация на основните станции „ Сеново “ и „ Разград “, и на подстанция „ Вихър “ в град Завет. Обновени са основни въздушни електропроводи и кабелни линии.

В резултат на вложените средства се увеличи качеството и сигурността на електроснабдяване на крайните клиенти в региона и се обезпечи опция за присъединение на нови индустриални и битови обекти. Броят на спиранията по електроразпределителната мрежа през 2017 година понижа с 9% по отношение на 2016 година, а продължителността на непланираните поправки през същия интервал - с 28%. 

За улеснение на своите клиенти, за пета поредна година ЕНЕРГО-ПРО Варна провежда изнесени офиси в дребни обитаеми места, където клиентите могат да се възползват от услугите на компанията, без да е належащо да пътуват до най-близкия Център за обслужване на клиенти. През май тази година в област Разград са осъществени изнесени офиси в Исперих, Кубрат, Цар Калоян, Самуил и Дянково. На 28 май мобилните екипи ще посетят и Лозница.

По време на срещата бе разисквана и взаимната работа на компанията и органите на реда в Разград за противопоставяне на кражбите на ток. През последните 5 години в област Разград са установени 904 случая на непозволено ползване. 25 от нарушителите имат по две и повече регистрирани нарушавания. През интервала 2015 – 2017 година на територията на региона са наказани 76 души за нелегално ползване на електричество, от които 1 е с ефикасна присъда, 25 са с условни, а 50 души са осъдени с пробация.

Срещата на основния изпълнителен шеф с регионалния шеф на Разград е част от поредност начинания на ЕНЕРГО-ПРО Варна за интензивно съдействие с локалната власт и сливане на напъните за осъществяване на планове в интерес на хората, живеещи в Североизточна България.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР