Електропровод от атомната електроцентрала в Запорожие е прекъснат в резултат

...
Електропровод от атомната електроцентрала в Запорожие е прекъснат в резултат
Коментари Харесай

Последният електропровод до АЕЦ Запорожие е прекъсван два пъти днес, казват украинските власти

Електропровод от атомната електроцентрала в Запорожие е пресечен вследствие на военните дейности в региона, заяви държавният нуклеарен регулатор в Украйна, представен от Си Ен Ен.

В резултат на това е бил изключен и един от атомните енергоблокове на централата, оповестиха от Държавната ревизия по нуклеарно контролиране, цитирайки нуклеарния оператор " Енергоатом ".

След един път е била възстановена 750 kV „ Днепровска “ линия още веднъж е била изключена, заяви регулаторът в Телеграм, като добави, че това още веднъж е засегнало и втори енергоблок заради „ следващо задействане на спешната отбрана “.

„ Действията на нашествениците доведоха до цялостно изключване на АЕЦ-а от електропреносната мрежа – първото в историята на централата “, се добавя в него.

Не е ясно дали сега има спиране на електрозахранването в централата. По-рано на CNN беше казано, че в централата има 18 дизелови генератора като аварийни източници на сила за реакторите.

Според украинския уебсайт НВ АЕЦ Запорожие сега се зарежда с ток и от близка топлоелектрическа централа.

Прекъсване на електрозахранването може да спре охлаждането на реакторите и да провокира нуклеарна повреда.

Руската държавна осведомителна организация РИА Новости заяви, че е имало " късо съединяване в мрежата след обстрел от украински войски и пожари в близкия град Енерходар, които предизвикаха спиране на тока в Запорожка област ".

Си Ен Ен е удостоверила спирането на електроснабдяването на Мелитопол, който е в окупирана от Русия територия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР