Електропреносната и лекетроразпределителната мрежа в страната е готова за зимата,

...
Електропреносната и лекетроразпределителната мрежа в страната е готова за зимата,
Коментари Харесай

Електромрежата е готова за зимата

Електропреносната и лекетроразпределителната мрежа в страната е подготвена за зимата, оповестиха от Министерството на енергетиката в понеделник. Това е открила инспекция на ведомството, извършена от 24 септември до 11 октомври 2019 година на обекти на държавния Електроенергиен систематичен оператор " и на частните " Електроразпределение ЮГ ", на ЕВН " Електроразпределение Север " на " Енерго-пра " и " ЧЕЗ Разпределение България ".

На случаен принцип са инспектирани подстанции, основни станции, трафопостове електропроводи високо, приблизително и ниско напрежение в регионите на градовете Ямбол, Карнобат, Айтос, Бургас, Пловдив, Банско, Разлог, Белица, Гоце Делчев, Хаджидимово, Бяла, Борово, Две могили, Русе, Ветово, Цар Калоян и Глоджево.

Установено било, че въздушните електропроводни линии високо напрежение, преминаващи през горски територии, са с добре поддържани просеки. Сервитутните зони към мрежите приблизително напрежение са почистени. До края на месеца следва да бъдат отстранени клони на единични дървета, намиращи се наоколо до въздушни линии за ниско напрежение, допълват от министерството.

Голяма част от въздушните електропроводи ниско напрежение, които минават паралелно над тротоарните зони на обитаемоте места, са сменени с изолирани усукани проводници, които не се въздействат от до момента им с клони на дървета. В по-големите градове мрежите за ниско напрежение са построени посредством силови кабели, които са положени подземно.

Съоръженията в обслужваните от трите електроразпределителни сдружения подстанции, основни станции и трафопостове са минали годишния профилактичен обзор и са готови за работа при зимни условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР