Електронното преброяване на населението е пред провал, след като втори

...
Електронното преброяване на населението е пред провал, след като втори
Коментари Харесай

Електронното преброяване пред провал

Електронното броене на популацията е пред неуспех, откакто втори следващ ден страницата за попълване на формулярите цифрово не работи, откри инспекция на. От Национален статистически институт оповестиха, че и през днешния ден тя е била подложена на хакерска офанзива, само че през целия ден тя въобще не се отваря. Стотици са известията за проблеми, получени и в Института на Сергей Цветарски, и в редакциите на медиите. 

Вчера страницата бе налична за малко, само че попълването на формуляра отнемаше най-малко час поради постепенно прелистване на другите сегменти.

Днес тя въобще не действа. С регистрацията на жителите, които желаят да се преброят преди стандартното циркулиране по домовете, също има компликации. Някои не получават потвърдителни имейли, а при други въобще не е допустимо отварянето с ЕГН, оповестяват читатели на Lupa.bg. 

С адресите ситуацията не е по-различно - картите, планувани за отбелязване на местожителството, не се отварят или зареждат извънредно постепенно. 

Не са добре означени и стъпките за попълване на броя семейства в едно семейство/жилище, като се постанова редакция, а страницата не я приема, оплакват се още читателите ни. Остават едвам 10 дни до края на електронното броене. 

Миналата година се организира пробно, в което се включиха едвам няколко десетки и тогава сървърът " устоя " на напрежението без проблем. За преброилите се тогава обаче няма облекчение - те въпреки всичко ще би трябвало да се мъчат с неработещата страница, до момента в който не завършат процеса. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР