Електронният търговец Amazon се готви да повиши стойността си през

...
Електронният търговец Amazon се готви да повиши стойността си през
Коментари Харесай

Акциите на Amazon ще скочат с 20% през 2019 година

Електронният търговец Amazon се готви да увеличи цената си през 2019 година, като акциите му могат да набъбнат с повече от 20%, съгласно отчет на Pivotal Research Group, представен от CNBC.

Анализаторът Брайън Вийзър започва покритието на Amazon с ценова цел от 1921 $, почти 21% над настоящето равнище на акциите. Тази цена ще увеличи оценката на компанията покрай 1 трилион $.

Акциите на Amazon понастоящем се правят оценка на 1605 $ и имат пазарна стойност от 785 милиарда $.

" Въпреки настоящия си голям размер, считаме опциите на Amazon основно като неограничени въз основа на сполучливия опит в капитализирането на разноските на потребителите и ИТ отделите ", написа Вийзър.

Електронният търговец ще продължи да взема по-голям дял от световните потребителски разноски, които възлизат на 45 трлн. $ през 2018 година, съгласно Euromonitor.

Според анализатора платформи като Amazon ще разчитат от ден на ден на физически места в магазините по същия метод, по който обичайните търговци на дребно като Walmart и Target се обръщат към цифрови платформи.

" Amazon ще бъде все по-безразличен във връзка с това дали дадена продажба се извършва отчасти или напълно онлайн или в магазин ", планува Вийзър.

Бизнесът с цифрова реклама на компанията ще продължи да бъде източник на напредък на приходите след ускорение с повече от 70% през 2018 година Amazon заема трето място в продажбите на цифрови реклами в Съединени американски щати през 2018 година, след Гугъл и Фейсбук, съгласно изследователската компания e-Marketer.

Pivotal не е единствената компания, която е настроена за напредък на Amazon през тази година. Почти всички анализатори, интервюирани от Reuters, предлагат да се купуват акции на електронния търговец, като междинната ценова цел допуска нарастване от 35% от сегашните равнища.

Основните опасности за Amazon тази година включват контролиране, конкуренция и световно икономическо закъснение, счита Вийзър.

" Докато Amazon Web Services евентуално се оправя добре заради трайните трендове на напредък, на които е мотор и дълготрайните контракти с доста от клиентите й, търговията на дребно може да срещне опасности заради относителната зрялост на електронната търговия и вероятността трендовете на потребителските разноски да окажат негативно влияние върху компанията по друг метод по отношение на последната криза ", пишат откривателите.

Ценните бумаги на Amazon набъбнаха с 28% през 2018 година, надминавайки останалите софтуерни акции, в това число Фейсбук, Apple и Alphabet./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР