Електронните винетки влязоха в сила от 1 януари 2019 г.

...
Електронните винетки влязоха в сила от 1 януари 2019 г.
Коментари Харесай

На ГКПП „Дунав мост“ - Русе липсват терминали за електронни винетки

Електронните винетки влязоха в действие от 1 януари 2019 година при прекосяване по пътищата на България. Липсата на терминали за самотаксуване за електронни винетки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ – Русе трансформират водачите в извършители на закона.
Агенция „ Ппътна инфраструктура “ осведоми, че в страната са ситуирани 500 терминала за самообслужване по главните пътни посоки и граничните пунктове. Очаква се в най-скоро време на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ да бъдат сложени 4 терминала, посредством които ще се купуват електронни винетки. Вариантите в този момент са: околните бензиностанции, в постройката на Пътно ръководство в Русе, мобилният оператор А1 или през електронното приложение.
На 1 януари 2019 година са продадени над 5000 бр. е-винетки за към 380 000 лева От стартирането на електронната система за продажба на е-винетки за 2019 година на 17 декември предходната година до момента приходите от продажби са към 1,5 млн. лева Ще се изготви подробна карта, указваща пътищата, за които е нужна е-винетка, макар че такава карта и в този момент е оповестена. При пазаруване на годишна винетка използването на републиканската пътна мрежа коства за лидер на лек автомобил 0,26 лева дневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР