"Електронните винетки ще могат да бъдат купувани по интернет, от

...
"Електронните винетки ще могат да бъдат купувани по интернет, от
Коментари Харесай

Вече ще има и уикенд винетки

"Електронните винетки ще могат да бъдат купувани по интернет, от особено сложени пос-терминали и от бензиностанции, като цената им няма да бъде променяна. Ще бъдат въведени и уикенд винетки ". Tова разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по БНР.
"При внедряването на тол-системата и електронната винетна система се планува да бъдат инсталирани 500 пос-терминала, ще бъдат сложени 50 мобилни кантара, ще се купят и 100 мобилни устройства и 50 автомобила за следене на трафика в страната. Ще се работи с трафик камери, gps-системи, добър програмен продукт, както и с ефикасен надзор, акцентира той.
"Електронните винетки по никакъв метод няма да бъдат променяни като цена, като себестойност, защото имаше опасения и спекулации по тематиката, слушам всекидневно. Хората се тормозят от това, че още веднъж ще бъдат вдигани цените - Не! Винетките на същите цени, даже ще има облекчение от позиция на това, че няма да лепим стикерите и да махаме стикерите - ще се разпознават въз основата на платената такса "електронни винетки ". Много елементарно ще се заплащат - по интернет ще може да става закупуването, от бензиностанции още веднъж - т.е. доста по-достъпни против платена такса. С онлайн-четците, с които ще разполагаме, с трафик камерите за всеки преминаващ автомобил ще е ясно има ли, няма ли, за какъв интервал се закупува винетка. Ще сме гъвкави, ще създадем и тези "уикенд " винетки ", изясни Нанков.
Той добави, че е основана е междуведомствена работна група, която ще координира внедряването на новата система и употребата й. В нея има представители на КАТ - Пътна полиция, Агенция "Митници ", Национална агенция за приходите, Гранична полиция, Автомобилна администрация и Пътната организация.
По отношение на компанията-изпълнител министърът изясни, че тя ще координира целия развой на внедряването на ТОЛ системата и обвързването със софтуерните системи на другите ведомства, за които за чиито потребности тя ще се употребява
"Ще преценим кой е най-обективният вид - само че единият от разновидностите, една от трите структури ще е бъдещия оператор - ще ръководи действително ТОЛ-системата, ще генерира приходите, които Агенция "Пътна инфраструктура " от твоя страна ще е изразходва за поправки на републиканските пътища и построяването на нови ", посочи Николай Нанков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР