Електронните винетки ще бъдат пуснати в продажба в Чешката република

...
Електронните винетки ще бъдат пуснати в продажба в Чешката република
Коментари Харесай

Чехия минава на електронни винетки от 1 декември

Електронните винетки ще бъдат пуснати в продажба в Чешката република на 1 декември. Хартиените стикери за 2020 година са последните, които ще бъдат свалени от предното стъкло. От декември те ще бъдат сменени от електронни винетки. Ще бъде допустимо да се закупят до 90 дни авансово, т.е. през декември ще бъдат в продажба електронни печати, годни от януари или февруари, оповестява Чешката социална телевизия.

Първоначално те ще бъдат налични в държавния електронен магазин, както и в пощенските станции и бензиностанциите Eurooil, благосъстоятелност на държавната компания Čepro. През второто тримесечие на 2021 година ще бъде допустимо да се купуват електронни винетки на други места.

Те ще бъдат с друга годност - да вземем за пример от 27 март 2021 година до 26 март 2022 година Освен годишни винетки, ще се оферират и краткосрочни - за месец или 10 дни. Цените няма да се трансформират. Годишната винетка ще коства 1500 крони или 55.72 евро, за месец - 440, за 10 дни - 310 крони.

Държавата би желала да продава електронните винеткиза пътни автомагистрали основно в своя онлайн магазин на edalnice.cz. Хората, които не желаят да употребяват онлайн магазина, ще имат две благоприятни условия през първите месеци - да вземат винетка в пощенските станции или на бензиностанциите Eurooil. В бъдеще други продавачи също могат да работят като медиатори при продажбата.

„ Преговаряме с тях. Планираме да ги притеглим от второто тримесечие на идната година “, обявиха от транспортното министерство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР