Електронните винетки се пускат в продажба в понеделник, като ще

...
Електронните винетки се пускат в продажба в понеделник, като ще
Коментари Харесай

Петя Аврамова: До 2024 г. трябва да имаме цяла магистрала от София до Варна

Електронните винетки се пускат в продажба в понеделник, като ще може да бъдат закупени и в уеб страницата bgtoll.bg. Могат да бъдат закупени и от всички пунктове, в които до момента се продават. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

Електронната винетка е и първият стадий от въвеждането на тол системата на 16 август следващата година. Дотогава всички товарни коли ще употребяват електронната винетка. Всички закупени винетки със период и 2019 година ще важат, като има опция да бъдат конвертирани в електроенен вид, съобщи Аврамова.

Тя посочи, че по всички пътища и в регионалните пътни ръководства ще бъдат ситуирани апарати за самотаксуване.

По думите ѝ отпуснатите на последното държавно съвещание над 1,3 милиарда лв. за строителството на автомагистрала "Хемус " са доста хубава вест за всички, които употребяват републиканската пътна мрежа и по-конкретно за Северна България.

До Велико Търново автомагистралата ще бъде обезпечена с тези средства. Остават към 90 километра до Варна, които би трябвало да се обезпечат през идващите години. До 2024 година би трябвало да имаме цялостна автомагистрала от София до Варна, уточни районният министър.

Петя Аврамова разяснява и митинга на строителите, като съобщи, че е изрично срещу да се слагат под един знаменател всички в който и да е отрасъл, и да бъдат заклеймявани като хорта, които не работят качествено. Напротив, има доста компании, които работят добре, а и самата строителна камара има вътрешна саморегулация и се почистват тези, които не работят добре, добави тя.

Проверка на качеството постоянно може да бъде поискана, ние сме задължени да даваме доклад на хората какво се строи. Против съм обаче да се вършат заключения и квалификации преди такава инспекция да бъде направена, сподели още Петя Аврамова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР