Електронните цигари във всичките им варианти крият риск за здравето

...
Електронните цигари във всичките им варианти крият риск за здравето
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Електронните цигари във всичките им варианти крият риск за здравето

Електронните цигари във всичките им разновидности крият риск за здравето на индивида поради комплекса от нездравословни вещества, които съдържат и най-много поради това, че не е ясно какво количество разтворима никотинова течност съдържат.

Това сподели проф. Коста Костов, народен съветник по белодробни заболявания към Здравната каса и съветник по белодробни заболявания в Университетската болница "Света Анна ", представен от БНР.

"Няма безвредни електронни цигари. Ние в никакъв случай не знаем в една електронна цигара какво количество токсични субстанции има, какво количество никотин има, който може да бъде в доста огромно количество – близо 20, 30, 40 цигари в един резервоар количество никотин. Това всичко попада в ръцете на младежи, на подрастващи, тъй като международните трендове демонстрират, че електронните цигари попадат на първо място в ръцете на подрастващите. Това са младежи, които подведени от внушенията на маркетинговите тактики, на рекламите, си взимат тези устройства, мислейки, че употребяват нещо безвредно, и това е съдбовно ", осведоми той.

В средата на август в Съединени американски щати се заприказва за рецесия с електронните цигари поради стотици случаи на пациенти със затруднено дишане и признаци на белодробни болести и те признавали, че употребяват така наречен "изпарители ", електронни цигари, при които се нагрява капсула с никотинова течност.

Агенцията по храните и медикаментите в Съединени американски щати към този момент поучава да не се купуват електронни цигари с неразбираем генезис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР