Електронните цигари без съмнение са вредни и трябва да бъдат

...
Електронните цигари без съмнение са вредни и трябва да бъдат
Коментари Харесай

СЗО: Електронните цигари без съмнение са вредни

Електронните цигари „ без подозрение са нездравословни ” и би трябвало да бъдат подложени на регулации. Това обявиха от Световната здравна организация (СЗО), представени от БГНЕС, като предизвестиха пушачите да не се пробват да употребяват тези артикули, с цел да изоставен смъртоносния си табиет.
Нарастващата известност на електронните цигари, устройствата, захранвани с акумулатори, които разрешават на потребителите да вдишват пристрастяващите никотинови течности, провокира страхове измежду политиците по света за нова пристрастяване към младежите, споделят от здравната организация.
Макар вдишването да излага потребителите на по-ниски равнища на отрови от тютюнопушенето, съгласно СЗО устройствата към момента съставляват “рискове за здравето ” на потребителите.
“Въпреки че характерното равнище на риск, обвързвано с ENDS (електронни системи за снабдяване на никотин) към момента не е дефинитивно оценено, ENDS безспорно са нездравословни и затова би трябвало да бъдат предмет на контролиране ”, твърди СЗО в нов отчет за световната зараза от тютюнопушенето.
Има и “недостатъчни доказателства ” в поддръжка на изказванията за тяхната успеваемост в подпомагането на пушачите, които се пробват да изоставен стандартните цигари, се показва в известието.
“В множеството страни, в които те (електронните цигари - бел. ред.) са разполагаем, множеството консуматори не престават да употребяват електронни цигари и цигари по едно и също време, което има дребен или никакъв позитивен резултат върху риска за здравето ”, настояват специалистите от Световната здравна организация.
През последните години огромните тютюневи компании нападателно продават електронни цигари и нагрявани тютюневи произведения, защото търсят нови клиенти. Те убеждават, че такива артикули са надалеч по-малко рискови от обичайните цигари и могат да оказват помощ на някои пушачи изцяло да преминат към “по-безопасни ” други възможности.
Но СЗО предизвести, че дезинформацията, популяризирана от тютюневата промишленост по отношение на електронните цигари, е „ сегашна и действителна опасност “.
Ограниченията за потреблението на електронни цигари по света се усилват. Сан Франциско предишния месец забрани продажбата и производството на продуктите, които за разлика от тютюневите цигари не изгарят.
Китай, който е дом на съвсем една трета от пушещите тютюн в света, също възнамерява да контролира устройствата. Необходими бяха повече старания, с цел да се помогне на пушачите да се откажат, споделя СЗО в отчета, като отбелязва, че “30 % от популацията на света има достъп до подобаващи услуги за отричане от тютюна ”, като консултиране, горещи телефонни линии и лекарства.
Без помощ единствено 4% от опитите да се спре тютюнопушенето са сполучливи, акцентира още здравната организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР