Електронните съобщения от [email protected] не са от МВР, не отваряйте

...
Електронните съобщения от [email protected] не са от МВР, не отваряйте
Коментари Харесай

ГДБОП предупреждава за фалшив електронен фиш от КАТ!

Електронните известия от [email protected] не са от Министерство на вътрешните работи, не отваряйте прикачените вътре файлове!
ГДБОП предизвестява за дейна СПАМ офанзива по отношение на жителите, а задачата е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства. Както и при предходни сходни офанзиви, се употребява името на държавна институция - в тази ситуация Министерството на вътрешните работи. Съобщенията се изпращат от електронен пощенски адрес: [email protected], наименован „ Пътна полиция Министерство на вътрешните работи “, и съдържат атачмънт, за който се претендира, че е електронен ФИШ от КАТ или призовка за осъществено друго нарушаване по Закона за придвижване по пътищата, предизвестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министерство на вътрешните работи припомня, че такава процедура не съществува и всяко едно електронно известие следва да бъде обсъждано от получателите му като лъжливо. Затова не го отваряйте и непосредствено го изтрийте.



От профилиран отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП показват, че в днешни дни СПАМ акциите излизат от нормалната си цел: разпращане на непоискани търговски известия с рекламна цел и получават тип на хакерски атаки, които целят заразяване на устройства на крайните интернет консуматори. Сигнализират още и за други СПАМ офанзиви, при които получателите към този момент биват изнудвани да заплащат избрани суми пари в крипто валута. Откупът се изисква, с цел да не бъдат публикувани нецензурирани фотоси на получилите на известието.

Ежемесечно се правят взаимни дейности с огромните интернет снабдители в страната за дестилация на сходни офанзиви, само че при промяна на източника на офанзивата има интервал, в който тя е дейна и доближава до интернет потребителите, до които е била адресирана./Факти.бг
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР