Електронните рецепти влизат в сила от петък, 18 декемрви, но

...
Електронните рецепти влизат в сила от петък, 18 декемрви, но
Коментари Харесай

Електронните рецепти влизат в сила, но аптеките не са готови

Електронните предписания влизат в действие от петък, 18 декемрви, само че множеството аптеки нямат подготвеност да работят с тях. Засега ще продължи издаването на наставления и на хартия.

" На първия стадий най-вероятно няма да са всички аптеки, тъй като това зависи от софтуерните разработчици на съответните аптеки. Ще дадем нужното време да се включат всички аптеки ", съобщи пред БНР зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

Липсата на е-рецепти се оказа сериозен проблем в изискванията на карантина, защото доста сложени под карантина хора няма по какъв начин да стигнат до персоналните си лекари, с цел да им бъдат изписани медикаменти. Хартиените предписания се снимат с телефона, а по-късно близки и познати купуват лекарства с вярата, че те няма да бъдат отказани, тъй като официално електронната рецепта не съществува.

Е-вариантът бе незабавно утвърден от държавното управление преди дни. Според новата система медикаменти ще се получават, откакто пациентът продиктува на фармацевта ЕГН и датата на издаването ѝ.

В четвъртък ръководителят на Националната аптечна камара пускане на системата ще се направи до края годината или първите на новата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР