Електронните рецепти не са направени, за да им е по-лесно

...
Електронните рецепти не са направени, за да им е по-лесно
Коментари Харесай

Фармацевт: Очакваме до края на годината всички рецепти да станат електронни

Електронните предписания не са направени, с цел да им е по-лесно на лекарите. Те са направени, тъй като би трябвало да се събира скъпа информация за здравето на хората. Научни проучвания могат да се вършат въз основата на тази информация. 

Това разяснява пред Нова тв Николай Костов, преседател на Асоциацията на притежателите на аптеки. 

Навремето, когато в нашите аптеки започнахме да внедряваме програмен продукт, не беше по никакъв начин елементарно. Но по-късно към този момент стартира да се работи доста по-добре. Така че е нужно време, с цел да се свикне с електронните предписания, разяснява той.

Технически проблеми с интернета се случват от време на време дза няколко минути, само че няма нищо съдбовно. Обикновено като се изчака няколко минути, всичко се оправя. Същото е и със софтуера на Здравната каса, само че всичко е наред, разяснява той.

Ако имаме издадена преди 1 април хартиена рецепта, тя си има годност и ще бъде изпълнена, стига срокът на съответната рецепта да не е изминал, уточни той.

Смятам, че администрирането на електорнните предписания ще е доста по-бързо, в сравнение с хартиената, разяснява той.

Очакваме всички предписания до края на годината да станат електронни. Първи станаха тези за антибиотици и за диабет, тъй като те са най-критични. Но това е бъдещето. Защото с електронните предписания контролът над медикаментите е по--добър, акцентира той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР