Eлектронните административни услуги да са по-евтини от предоставянето на същата

...
Eлектронните административни услуги да са по-евтини от предоставянето на същата
Коментари Харесай

Ще плащаме по-евтини електронни услуги от същите на гише

Eлектронните административни услуги да са по-евтини от даването на същата услуга на гише. Това предлага смяна в Закона за електронното ръководство, оповестена за публично разискване.

Промените са част от опитите на Министерството на електронното ръководство за дигитализиране на обществения бранш. 

Промените дефинитивно уреждат стикерите за годишен механически обзор и застраховка „ Гражданска отговорност ” да са в електронен вид. Ще отпаднат и всички хартиени разновидности на удостоверения и документи, които изискват представянето на данни, налични към този момент в регистрите на администрацията.

Заради това, че общините биха изгубили доходи от такси, е препоръчано те да получават финансова отплата от страната.

Предложенията уреждат и опцията да получаваме санкциите си по електронен път. Но единствено в случай че сме указали, че желаеме да използваме системата за несъмнено електронно връчване, така наречен държавен имейл.

 istock istock

Ако влезе в действие, законът ще направи ненужно и условието за дипломиран електронен автограф. Удостоверяването в системата ще става с т.нар е-идентификатор за мобилен телефон, който сега се създава.

Вече има и първи мнения към плана. От Асоциация на длъжностните лица по отбрана на данните упорстват при даване на електронни административни услуги да има и опция за заплащане по електронен път посредством виртуален ПОС без такса за получателя. Или по пощата.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР