Електронни пропуски с QR кодове са въведени в Брюксел от

...
Електронни пропуски с QR кодове са въведени в Брюксел от
Коментари Харесай

От днес: Брюксел въвежда задължителни пропуски за достъп до обществени места

Електронни пропуски с QR кодове са въведени в Брюксел от петък (15 октомври) в среднощ, без тях жителите към този момент няма да могат да посещават публични събития, лечебни заведения и домове за възрастни, заведения за хранене и питейни заведения, фитнес зали и нощни клубове, както и музеи, театри и кина.

Това решение е взето от държавното управление на федералния район Брюксел по отношение на най –ниските равнища на имунизация в региона и риска от нова вълна на заразяване в белгийската столица.
 Брюксел е с най-ниски равнища на имунизация измежду западноевропейските столици Брюксел е с най-ниски равнища на имунизация измежду западноевропейските столици
От всички западноевропейски столици Брюксел има най-ниското равнище на имунизация против Covid-19, написа белгийският вестник De Standaard....

Пропускът е наложителен за всички лица над 16 години в целия Брюксел и неговите сателитни обитаеми места. Представянето му не се изисква в публичния превоз, в магазините, офисите и образователните заведения, както и на откритите тераси на заведенията за хранене. Въпреки това администрациите на доста компании и просветителни институции постановат свои лични условия по отношение на имунизирането на своите чиновници или студенти.

" Пропуските за са оптималното решение. Това ще помогне за повишение равнището на имунизация и в това време ще ограничи рисковете за хората без имунитет. Тази наложителна мярка ще избегне блокирането, което е значима демонстрация на взаимност с нашия хотелски и ресторантьорски бизнес ", сподели ръководителят на държавното управление на федералния регион Брюксел Руди Верворт.

Пропускът се изтегля на мобилния телефон като приложение с QR код. Той употребява същия принцип като Green Digital Covid Pass, предопределен за пътувания в Европейски Съюз. Лицето получава правото на свободно прекосяване според този документ две седмици след довеждане докрай на цялостната имунизация, в границите на шест месеца след преболедуване на COVID-19, или в границите на три дни след приемане на негативен PCR тест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР