Електронни фишове ще се връчват и на пътниците в колата,

...
Електронни фишове ще се връчват и на пътниците в колата,
Коментари Харесай

КАТ ще връчва фишове и на пътниците в колата

Електронни фишове ще се връчват и на пасажерите в колата, когато водачът бъде спрян за инспекция. Това разгласи началникът на бранш „ Пътен надзор “ в отдел „ Пътна полиция “ Росен Рапчев пред Българска национална телевизия.

„ Пътните служители на реда имат към този момент таблети и на тях ще видят дали някой в колата има електронен фиш, който не е получил на посочения непрекъснат адрес. Ако се откри сходно нещо, фишът ще се разпечатва и ще се връчва на място “, изясни Рапчев.

Той добави, че може даже да се лишава книжката на хора с неплатени санкции, които не карат, а единствено се возят. Статистиката на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че едвам 30 на 100 от санкциите се събират, което ще рече, че всеки трети акт остава неплатен. Именно заради тази причина ще са и крутите ограничения.

По думите му всяка седмица пътната полиция хваща приблизително по 1000 души, които карат без брошура или под въздействието на алкохол или опиати. Само при 10-15% от всички случаи се е стигнало до събаряне на номерата на колата защото тогава притежателите на колите са карали персонално. Рапчев добави, че скоростта и нападателните водачи са съществена причина за произшествията по пътищата. За задачата пътната полиция ще има свои екипи, които ще се движат по автомагистралите и при съществуването на сходно нарушаване водачите ще бъдат „ демонстративно изкарани от пътя “.

Масовите инспекции ще се правят главно с началото на летния сезон, когато доста хора подхващат пътувания до морето даже за уикенд. За това и акциите ще са най-вече по автомагистралите. Така при засечен извършител автомобилът му ще бъде отбиван в избраните за отмора места. Там ще бъдат направени обстойни инспекции на водачите, пасажерите и даже багажа им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР