Електронната система за прием на деца в общинските детски ясли

...
Електронната система за прием на деца в общинските детски ясли
Коментари Харесай

Във Варна започва прием в детските градини с над 2600 места

Електронната система за банкет на деца в общинските детски ясли и градини и в подготвителните групи в учебните заведения, ще бъде отворена за регистрация на заявки от 9-ти май до 27-ми май, оповестиха от дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна.

За яслена група могат да аплайват децата, родени през 2020 и 2021г., а за първа възрастова група в детските градини – родените през 2019 година За останалите възрастовите групи – 2018, 2017 и 2016 година, приемът е по входящ номер и става при съществуване на свободни места. Родителите на 5 и 6-годишните малчугани могат да подадат заявление и за подготвителни групи в учебно заведение.

Обявените от шефовете на детски градини свободни места за образователната 2022/2023 година за първа група са над 2600, което е с 50 повече спрямо миналата година, вследствие на усъвършенстване на сградния фонд. Справката от 2021 година демонстрира, че при оповестени 2136 свободни места са подадени заявки за 2019 деца, като в броя не са включени близо 400 деца от яслените групи.

Важна информация за родителите е, че в 18 детски градини има разкрити и яслени групи. В тях са обезпечени 385 места. Успоредно с това е отворена и системата за банкет в 12-те независимите детски ясли.

От 2013 година Община Варна годишно усилва броя тук-там в детските градини в най-населените и мечтани от родителите административни региони.

В регион „ Приморски “ са издигнати филиалите „ Жирафче “ и „ Другарче “ към ДГ “Д-р П. Берон “, филиал „ Бисерче “ към ДГ№19 “Чайка “, както и нови корпуси на ДГ№23 “Иглика “ и ДГ№10 “Карамфилче “. Общо новооткритите места в тях са 650.

Предстои следващо разширение на сградния фонд на общинските детски градини – посредством създаване на нови корпуси към филиал „ Слънчогледи “ към ДГ “Дружба “, в регион „ Приморски“, както и нова детска градина в регион „ Одесос “. Нова постройка ще бъде построена за детската градина в с. Тополи, както и нов корпус към ДГ “Приказка “ в ж.к. „ Кайсиева градина “, регион „ Вл.Варненчик “. Така ще бъдат обезпечени още над 500 нови места за децата на Варна.

Повече информация на адрес:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР