Електронната рецепта ще влезе в сила до края на октомври.

...
Електронната рецепта ще влезе в сила до края на октомври.
Коментари Харесай

Аркади Шарков: Очакваме доставката на ъпдейтната COVID ваксина, която се поставя веднъж

" Електронната рецепта ще влезе в действие до края на октомври. Не мога да кажа съответна дата, малко се забавя ", сподели съветникът на здравния министър Аркади Шарков в предаването " Лице в лице " по БТВ.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32775
„ До края на годината се чака 1,3 млн. ваксини за COVID-19 да дойдат в България. Това е ъпдейтнатата ваксина, която се слага един път. Те са заплатени предходната година. В началото на октомври се чакат към 370 хиляди грипни ваксини. Те се декларират от персоналните лекари ", добави той.

Шарков бе безапелационен, че към този момент няма карантина за болните от ковид.

Шарков разяснява и това за какво са изчезнали животоподдържащите медикаменти.

„ От една страна имаме две войни – в Украйна и търговката война сред Съединени американски щати и Китай. Това под една и друга форма изменя всички линии на доставки по света. В разследване на инфлацията се повишават цените на прекурсорите, на другите видове артикули, които се употребяват в производството на този вид медикаменти. Липсват и алуминий за станиол, стъкло за ампули. Това забавя и производството на лекарствени артикули. В Съединени американски щати има дефицити на доста медикаменти, както и в цяла Европа “, добави той.

" Министерството на здравеопазването създаде закон за изменение и допълнение за лекарствените артикули, който отчасти да реши част от казуса с реекспорта ", изясни Шарков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР