Електронната рецепта ще бъде готова до края на годината. Това

...
Електронната рецепта ще бъде готова до края на годината. Това
Коментари Харесай

Електронната рецепта - готова до края на годината

 Електронната рецепта ще бъде подготвена до края на годината. Това разгласи здравният министър проф.. Основната цел е да се облекчи процесът за приемане на медикаменти и да се спести ходенето до Здравната каса, другите експерти, персоналния доктор и аптеката.

" Основната цел на въвеждането на електронната рецепта е най-много да спести разхождането на пациентите от една точка до друга. Най-амбициозната ни задача е процесът на напредване да бъде премахнат ", допълни проф. Ангелов.

Той внесе изясненост и във връзка с електронното направление, чиято цел здравният министър изясни, че е пациентът да го получи без да се постанова разхождане от експерт до общопрактикуващ доктор.

Проф. Ангелов уточни, че електронната рецепта и направлението ще са част от електронно досие на пациентите.

От думите му стана ясно, че към момента се разискват вариантите как тъкмо да се случва идентификацията на пациентите. Първият е тя да става с две имена и ЕГН. Вторият - с QR код. " Много е значимо да проучваме възрастовата конструкция на популацията, което посещава доктор, и надлежно опциите на всички хора за боравене с QR код. Да не създадем по този начин, че да затрудним някой от ползвателите на здравни услуги в България ", сподели още проф. Ангелов.  

Здравният министър посочи, че оптималният период за тестов интервал на системата ще бъде от 3 до 6 месеца. По проект е заложено да няма спомагателни финансови разноски за съгласуваност сред обособените системи. Самото въвеждане на електронната рецепта ще бъде допустимо след 1 януари, добавя още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР