Електронната рецепта може да бъде факт до края на годината.

...
Електронната рецепта може да бъде факт до края на годината.
Коментари Харесай

Електронната рецепта може да бъде факт до края на годината

Електронната рецепта може да бъде реалност до края на годината. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на съвещанието на парламентарната Комисия по опазване на здравето. По думите му в средата на 2019 год. се чака да има електронно опазване на здравето, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отговор на въпрос, обвързван с дължимите от НЗОК суми към непознатите здравни фондове, министър Ананиев акцентира, че до края на годината ще бъдат платени 73 млн.лв., а до края на идната година ще бъдат разплатени всички дължими суми, за които е изминал 18-месечният безлихвен период за заплащане.

За неналичието на лекари в разнообразни специалности и специализацията на медиците министър Ананиев сподели, че наредбата има потребност от смяна и е изработен цялостен разбор на човешките запаси в системата. По думите му Министерство на здравеопазването би трябвало да отбрани пред павителството предложение, съгласно което образованието и придобиването на компетентност, както и продължаващото образование да бъдат за сметка на държавния бюджет. За това би трябвало да убедим и Министерството на финансите, добави още той. Министър Ананиев добави, че в случай че това предложение бъде признато, лекарите ще имат ангажимент да работят избран интервал от време в България.

Надзорният съвет на НЗОК ще разисква на следващия ден обстановката с шефа на институцията проф.Камен Плочев. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на съвещание на парламентарната комисия по опазване на здравето.

Министър Ананиев напомни, че проф.Плочев е уведомил Надзорния съвет, че ще бъде в отпуск по болест още най-малко 1 месец, като досега той отсъства повече от 90 дни. Надзорният съвет има пълномощието да предложи на Народното събрание да освободи проф. Плочев от поста " шеф ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР