Електронната платформа за приемане на заявления за субсидии за горива,

...
Електронната платформа за приемане на заявления за субсидии за горива,
Коментари Харесай

От 40 до 55 евро компенсации дават в Гърция за скъпите горива

Електронната платформа за приемане на заявки за дотации за горива, които варират от 40 - 55 евро, проработи през днешния ден в Гърция, оповестява „ Катимерини “, представени от " Сега ".

Подаването на настояванията ще става според от данъчния идентификационен номер (АФМ), като до 30 април за всеки ден са отделени по 2 числа от окончанията на номерата. След 1 май изпращането на документите ще може да става ежедневно без значение от номера.

По 50 евро ще се отпускат за притежатели на коли и 35 евро за притежатели на мотоциклети с главно местопребиваване в районите: Северно и Южно Егейско море, Йонийските острови, Крит, островите към район Атика, Спорадските острови към област Тесалия и островите Тасос, Самотраки и Амулиани в Бяло море. За останалата част на Гърция помощта ще е 40 евро за притежатели на коли и 30 евро за мотоциклети. За бенефициентите, които изберат да употребяват цифрова дебитна карта, размерът на финансовата поддръжка се усилва с 5 евро.

Чрез електронната платформа бенефициентите аплайват за издаване на цифрова дебитна карта, на която се превежда сумата на финансовата помощ. Дигиталната карта се издава от банка и остава задействана до 31 юли 2022 година, след което кредитната или финансовата институция е длъжна да я деактивира неотложно.

В България към този момент властимащите единствено си чешат езиците по въпроса за отпущането на помощи за скъпите горива за елементарните хора. Най-често ни се повтаря по какъв начин у нас бензинът и дизелът били най-евтини в Европейски Съюз, без да се регистрират прекомерно ниската покупателна дарба на болшинството от популацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР