Електронизацията на процесите при предлагането на услуги е сред основните

...
Електронизацията на процесите при предлагането на услуги е сред основните
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО дигитализира част от услугите в Центровете за обслужване на клиенти


Електронизацията на процесите при предлагането на услуги е измежду главните цели на ЕНЕРГО-ПРО в изискванията на коронавирус пандемията. Една от последните оптимизации в тази посока е стартирането в приложимост на таблети при подписването на част от документите на всички гишета в Центровете за обслужване на клиенти (ЦОК) на територията, обслужвана от сдружението. Тази стъпка е част от стадиите по план „ Виртуален център за обслужване на клиенти “. По-ранните стадии на плана направиха допустимо заявяването на услуги, подаване на документи и следенето на статуса на осъществяване през специфична платформа при пускане на процедура за присъединение към електроразпределителната мрежа в Североизточна България.

Към момента с таблет в ЦОК могат да се подписват следните документи:

»» Договор за доставка на електрическа енергия на свободен пазар.

»» Заявления за изследване и присъединение към електроразпределителната мрежа на ЕРП Север.

Дигитализацията на част от процесите в ЦОК ще понижи натоварването в Центровете за обслужване на клиенти. С създаването на електронния портал на заявките за присъединение ще бъде омекотен процесът по заявяване на посочените услуги. Улеснение за клиентите е отпадането на нуждата от попълване на хартиени заявки и разпечатване на документите, както и опцията за електронно следене на осъществяването на услугата им след това, без да посещават физически офис. Търсеният резултат е експедитивност, проследимост, основаване на електронен списък, както и екологичност посредством понижаване на изразходваната хартия.

Всеки клиент към този момент може да съобщи и ПИК код в Център за обслужване на клиенти и да подаде своето заявление за присъединение независимо онлайн. С напредването на дигитализацията на процесите, в бъдеще таблетите ще бъдат употребявани и за други услуги.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР