Eлектромобилите в САЩ са средно с 18 000 долара по-скъпи

...
Коментари Харесай

Електромобилите поскъпват, средната цена превиши $66 000 в САЩ


Eлектромобилите в Съединени американски щати са приблизително с 18 000 $ по-скъпи от колите с ДВГ
(снимка: CC0 Public Domain)

Електрическите транспортни средства не престават да нарастват. Актуалната статистика сочи, че междинната цена на електромобил в Съединени американски щати към този момент е над 66 000 $. Е-возилата нарастват толкоз бързо, колкото и колите с мотори с вътрешно горене.

Нарастващите цени на материалите и логистиката доста усилват себестойността на електрическите транспортни средства. Утвърдените производители не се двоумят постоянно да покачват цените на своите електрически коли, до момента в който започващите компании се пробват да съберат спомагателни средства, с цел да стартират произвеждане.

Проучване на Kelley Blue Book откри, че през юни електрическите транспортни средства в Съединени американски щати са поскъпнали със същия ритъм като ДВГ колите. Анализът, данни от който разгласява Electrek, съдържа информация за динамичността на междинните цени на дребно за леки коли.
още по темата
През юни междинната продажна цена на електрическа кола се е нараснала с 3,8% по отношение на май и доближава над $66 000, а на годишна база се е нараснала със солидните 13,7%. В същото време цените на колите като цяло са поскъпнали с 12,7% за една година.

При колите на Tesla, които към момента са водещи на американския пазар на електрически коли, междинната цена през юни се е нараснала с 5,3% по отношение на май до $68 392, а растежът на годишна база е 11,8%. Приблизително същата динамичност следват и цените на ДВГ колите на премиум марки като BMW.

Същевременно междинната цена на колите Honda и Hyundai през последните 12 месеца е повишена още повече, надлежно с 13,9 и 13,6%.

Средната цена на лек автомобил с мотор с вътрешно горене на американския пазар през юни не надвишава $48 043, тъй че електрическите коли се оказват по-скъпи с $18 000. Дори и на подобен огромен пазар е-коли карат лимитирана част от потребителите, които могат да отделят забележителна сума за покупката им.

Изглежда, че елементарните хора могат единствено да мечтаят за скорошна поява на „ национални електрически транспортни средства ”, от които да се възползват в всекидневието си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР