Електромобилите ще продължат да бъдат основният двигател за растежа на

...
Електромобилите ще продължат да бъдат основният двигател за растежа на
Коментари Харесай

„Фич“: Електромобилите ще продължат да бъдат основният двигател за растежа на китайския автомобилен пазар през 2023 г.

Електромобилите ще продължат да бъдат главният мотор за растежа на китайския авто пазар през 2023 година, съгласно интернационалната рейтингова организация „ Фич “ (Fitch Ratings).

Годишният ритъм на напредък на пазара се чака да надвиши 30% тази година и световните производители на коли може да ускорят процеса на електрификация и да поправят тактиките си в Китай, уточни Ян Дзин, шеф на корпоративните проучвания за Азиатско-тихоокеанския район във „ Фич “, на неотдавнашна конференция.

Мерките на страната за популяризация на електрическите автомобили в селските региони, както и по-евтините нови материали за акумулатори, могат да оказват помощ на дребните и мини електрически транспортни средства да възвърнат растежа, добави той.

По-рано този месец Китай разгласява насоки за подкрепяне на хората, живеещи в селските региони, да купуват и употребяват електрически автомобили, с акцент върху стимулирането на построяването на зарядна инфраструктура.

Данните от промишлеността демонстрират, че производството и продажбите на електрически автомобили са били надлежно 2,29 и 2,22 милиона бройки през първите четири месеца на тази година, като и двата индикатора са нарастнали с близо 43% на годишна база.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР