Електромобилите на Tesla отново попаднаха в новините заради проблеми със

...
Електромобилите на Tesla отново попаднаха в новините заради проблеми със
Коментари Харесай

Хакер се справи с Tesla Model X за 90 секунди

Електромобилите на Tesla още веднъж попаднаха в новините поради проблеми със отбраната от външна интервенция. Един от тях беше открит от специалиста по компютърна сигурност Ленарт Вутерс от Белгия, който съумя да се оправи със отбраната на кросоувъра Model X единствено за 90 секунди.
Хакерът е употребявал протокола за свързване Bluetooth, както и, несъмнено, специфична инсталация, струваща тъкмо 300 $. Тя е задоволително компактна, с цел да се побере в дребен сак и да не провокира усъвършенстване Хакерската офанзива е траяла единствено минута и половина и е приключила с цялостен триумф на нападателя.


 Колите на Tesla ще избавят деца и ще предотвратяват обири Колите на Tesla ще избавят деца и ще предотвратяват обири
Американският производител на електрически автомобили Tesla изпрати писма до Федералната комисия на Съединени американски щати, в което упорства за разрешение за използ...
Вутерс е съумял през Bluetooth да препрограмира ключа за отваряне на електрическия автомобил и пускане на мотора, като по едно и също време с това е разблокирал защитния код, който би трябвало д защитни автомобила точно от сходна офанзива. Белгиецът не разкри други детайлности, само че даде обещание, че през януари ще даде конференция пред медиите, на която ще опише тъкмо по какъв начин се е справил със отбраната на Teslа.
Засега не се оповестява дали има проблем със отбраната и в други модели, предлагани от американския производител на електрически автомобили. От Tesla разясниха, че са осведомени със случая и взимат всички нужни ограничения, за за отстранят пропуските в отбраната на техните коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР