Електромобилите - като цяло, и Tesla - в частност, имат

...
Електромобилите - като цяло, и Tesla - в частност, имат
Коментари Харесай

Новата батерия на Tesla, която ще промени играта

Електромобилите - като цяло, и Tesla - в частност, имат колкото почитатели, толкоз и съперници. И те обичат да спорят освен за системата за самостоятелно ръководство, само че и за батериите, които към момента са огромния проблем на този вид коли.

Производството им по никакъв начин не е по този начин екологично, колкото използването, и точно те са повода цените да са много по-високи, в сравнение с моделите на бензин, дизел или други гориво.

Но от Tesla са решили още веднъж да са иноватори и напълно скоро - в края на тази или началото на другата година, ще забележим напълно нова и много обещаваща батерия за най-бюджетния модел на марката - Model 3.
 Снимка 479827

Според Reuters, батерията ще е доста по-дълготрайна - с общ живот от милион благи, обезпечен от по-голяма енергийна компактност и по-висок коефициент на предпазване. Тя ще има и по-ниско наличие на кобалт - материалът, който се добива мъчно и най-често от дребни деца.

Друга иновация ще са химически добавки и покрития, които да понижат вътрешния стрес в батерията и по този начин ще се съхранява повече сила за по-дълго.

Освен това, новата батерия ще има опция за втори и трети живот . Все още не е ясно по какъв метод ще се " преражда ", само че най-вероятно пръст в това ще има компанията Redwood Materials, обвързвана с Tesla, която работи интензивно върху преработването и повторното потребление на скъпи материали като никел, кобалт и литий .
 Снимка 455149

Съществува и опция батериите на колите, които към този момент са си изпeли песента, да се употребяват в мрежи за доставка на електрическа енергия или в някой различен упорит план на Мъск.

Новата батерия ще разреши и произвеждане на по-ниска цена, с което разноските за един Model 3 ще намалеят, а с тях и цената . Целта е електрическите автомобили на Tesla, от които към този момент са продадени над милион бройки в света, да станат по-достъпни за повече хора.

FOX BIZ NEWS: New Tesla long-life battery could lower cost of electric vehicles pic.twitter.com/5XjwJbbl8o
— Munna A (@beeplusmind) May 14, 2020
Иновацията е създадена в стратегическия център на компанията на Илон Мъск в съдействие с China Contemporary Amperex Technology Ltd. Автомобилите с новите акумулатори ще стартират да се оферират първо в Китай, а по-късно и в Съединени американски щати.

Освен върху самата технология, в Tesla се работи и върху усъвършенстване на производството . Планира се процесите да станат съвсем изцяло автоматизирани. Това също ще спести индустриални разноски, а и ще разреши основаването на " терафабрика " с голям индустриален потенциал.
 Илон Мъск, отварянето на завода на Tesla и по какъв начин се опълчи на локалните управляващи
Правилата към този момент не важат за Мъск

Когато президентът ти е тил

Очакваше се от Tesla да дадат повече детайлности за новаторските си акумулатори през май, само че Мъск реалокира своя Battery Day за юни . Поясни също, че най-вероятно ще ни дава информацията за това какво ще се промени в производството на електрическите автомобили не едновременно, а на два пъти.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР