Електромобилите Dolphin на BYD имат производствен дефект, който може да 

...
Електромобилите Dolphin на BYD имат производствен дефект, който може да 
Коментари Харесай

BYD изтегля от пазара 100 000 опасни електромобили


Електромобилите Dolphin на BYD имат индустриален недостатък, който може да  аргументи пожар 
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярните електрически автомобили на китайската марка BYD имат недостатък, които носи риск от пожар. За да предотврати произшествия, производителят разгласи най-голямото в историята си евакуиране на коли от пазара.

Според медийни изявления, BYD ще изтегли близо 100 000 електрическия автомобил, заради индустриален недостатък. По-конкретно, от през днешния ден, 30 септември, автомобилният колос стартира да изтегля от пазара в Китай 96 714 коли Dolphin и Yuan Plus, заради риск от пожар, заяви Китайската държавна администрация за контролиране на пазара (SAMR).

Изтеглянето се дължи на недостатъци в индустриалния развой на контролера на електрическото ръководство на кормилото (CEPS). Когато капакът на оборудването е затворен, той може да попречи на кондензаторите на платката на контролера, причинявайки микропукнатини в тях. Тези пукнатини могат да се разширят, до момента в който колата е в придвижване, причинявайки късо съединяване, прегряване и евентуални пожари.

Търговците на BYD би трябвало да конфигурират гратис изолационни подложки на контролерите, с цел да отстраняват тези рискове за сигурността. Собствениците на засегнатите коли ще бъдат известени посредством предложена поща, WeChat и телефон. Освен това BYD отвори гореща линия за обслужване на клиенти, наранени от изтеглянето.

Това евакуиране е най-голямото в историята на BYD. Моделите Dolphin и Yuan Plus (известен също като BYD Atto 3 в чужбина) са едни от най-популярните коли на китайския производител. И двата модела се изнасят от BYD на пазарите в отвън Китай.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР