Електромобилът се движи по земя и въздух, излита и каца

...
Електромобилът се движи по земя и въздух, излита и каца
Коментари Харесай

Уникална летяща кола подготвя американска компания

Електромобилът се движи по земя и въздух, излетява и каца отвесно

Появата на всеобщи летящи коли се чака в околните години

Разработчик на самостоятелни транспортни машини от Силициевата котловина ще показа своята идея за 4-местен летящ електрически автомобил с отвесно кацане и политане по време на хай-тек ревюто CES 2019 в Лас Вегас през януари.

С едно зареждане, eVTOL (electric Vertical Landing & Takeoff) машината на NFT Inc. може да измине 500 км по въздух и 100 км на земята. Твърди се, че самостоятелният автомобил паркира и зарежда елементарно на улицата или в гаража, без да се нуждае от специфични площадки.

Подобна машина ще разреши на хората, които живеят отвън огромните градове, да пътуват елементарно и бързо от „ врата до врата “, твърдят от NFT – новаторска компания, основана в Маунтин Вю, Калифорния.
още по тематиката
Екипът на NFT се състои от инженери с богат опит в създаването на самолети и безпилотни летателни апарати (дронове). Компанията желае да понижи доста тапите в градските зони и отвън тях, като предложи безпроблемни пътувания „ от врата до врата “.

Когато бъде пуснат в серийно произвеждане, eVTOL, съчетаващ технологии от автомобилната и авиационната промишленост, ще коства колкото един фамилен автомобил, дават обещание от компанията.

„ Хората обичат да имат цялост на персоналния живот, улеснение и качествено преживяване при пътешестване до работното място. Ние предлагаме неповторимо транспортно средство за шофиране и хвърчене, което можете да извадите от гаража и да карате по улицата, по-късно да спрете, да програмирате дестинацията и да излетите отвесно – най-хубавото решение от врата до врата “, споделя Гай Каплински, съосновател на NFT.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР