Електромобилът на Volkswagen за 25 000 евро засега е известен

...
Електромобилът на Volkswagen за 25 000 евро засега е известен
Коментари Харесай

Volkswagen вярва, че може да печели от електромобил за 25 000 евро


Електромобилът на Volkswagen за 25 000 евро към този момент е прочут като ID.2
(снимка: Volkswagen)

Неотдавна Volkswagen разгласи желанието си в околните години да предложи на клиентите в Европа електромобил ID.2 на цена от 25 000 евро. В изявление за Autocar ф инансовият шеф на автомобилния колос акцентира, че доникъде на десетилетието Volkswagen ще може да продава такава кола с прилична норма на облага.

Притесненията за ескалация на „ ценовите войни ” в бизнеса с електрически автомобили породиха на фона на януарските дейности на Tesla. Американският производител доста понижи цените на колите си, продавани на огромните районни пазари, а Илон Мъск даде знак, че е подготвен да жертва облага в кратковременен проект.

Други производители на коли, които към момента не са съумели да усъвършенстват разноските, явно не харесват този сюжет, защото нуждата да се конкурират с Tesla по цени би ги лишила от опцията да вършат прилични пари от продажбата на електрически транспортни средства.
още по темата
Маржът при продажбата на електромобил на стойност 25 000 евро може да се окаже доста непретенциозен, защото даже Tesla към момента не е в положение да предложи нищо в този ценови диапазон.

Арно Антлиц, който дава отговор за финансите и планирането във Volkswagen, не се съмнява в способността на компанията да предложи на пазара електромобил на стойност 25 000 евро. От техническа позиция концернът приготвя доста нововъведения, а ID.2 евентуално ще бъде първият електрически автомобил с тягови акумулатори лично произвеждане – от завода на Volkswagen във Валенсия, Испания.

В композиция с по-ниски цени на суровините и икономии от мащаба, това ще направи допустимо продажбата на електрически автомобили за 25 000 евро с допустим марж на облага, обобщава основният финансов шеф на Volkswagen.

Нещо повече, в бъдеще компанията има намерение да предложи електромобил на стойност към 20 000 евро, който да се трансформира в идеологически правоприемник на електрическата версия на e-Up – стилен градски автомобил с дребна батерия и сдържан пробег.

Според представители на автомобилния производител, електрическите платформи на бъдещето може даже да допринесат за възобновление на модела Polo, макар че управлението на Volkswagen дава обещание да подходи доста отговорно към потреблението на известни имена в предишното, като ги приписва единствено на „ същински наследници ”.

Volkswagen може да стартира да сглобява евтини електрически коли в Индия, където индустриалните разноски са по-ниски, и да ги изнася в Европа, в случай че тарифната политика на държавните управления способства за това.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР