Електрохолд препоръчва на клиентите си при по-дълго отсъствие по време

...
Електрохолд препоръчва на клиентите си при по-дълго отсъствие по време
Коментари Харесай

Електрохолд със съвети как да намалим потреблението на ток през лятото

" Електрохолд " предлага на клиентите си при по-дълго неявяване по време на летните отпуски да изключват уредите от електрическите контакти в дома и офиса.

Уредите, включени в мрежата, употребяват електрическа енергия и когато са в режим на подготвеност, без да се употребяват действително. Изключването им може да понижи потреблението и месечната сметка, и в същото време да помогне за предотвратяването на възможни вреди, породени от присъщите за сезона метеорологични феномени, или повреди от претоварване на мрежата.

Статистическите данни демонстрират, че с повишението на температурите през лятото потреблението на електрическа енергия се повишава. Данните на " ЕРМ Запад " за юни тази година демонстрират, че междинният електрически товар по мрежата в Западна България се е повишил с близо 7% по отношение на същия интервал на предходната година, а оптималният товар е с близо 17% по-висок.

В горещите дни в съвсем всеки дом и офис има включена охлаждаща система, климатик или вентилатор. По-високата консумация води до повишаване на сметките за електрическа енергия и основава заплаха от претоварване на мрежата. Затова " Електрохолд " приканва клиентите си да не престават да наблюдават и интензивно да управляват потреблението си през летния сезон. Разумното и отговорно потребление на електрическата енергия обезпечава най-благоприятен комфорт и усилва равнището на енергийна успеваемост, без да покачва сметките за ток.

Един от методите да се понижи сметката за електрическа енергия е  при покупката на електроуред да се обърне внимание на неговия енергиен клас . Макар и по-скъпи като първична инвестиция, уредите с по-висока енергийна успеваемост бързо се изплащат, с помощта на по-ниския разход на електрическа енергия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР