Електрохолд, част от най-големия публичен холдинг в страната - Еврохолд,

...
Електрохолд, част от най-големия публичен холдинг в страната - Еврохолд,
Коментари Харесай

Електрохолд представи новата си бранд идентичност

Електрохолд, част от най-големия обществен холдинг в страната - Еврохолд, показа новата си образна и корпоративна еднаквост на събитие в София на 11 май.
Електрохолд България ръководи активността на седемте сдружения, които Еврохолд закупи от чешката държавна енергийна компания CEZ Group през предходната година, чрез дъщерната си Eastern European Electric Company B.V. Групата обслужва близо 3 млн. клиенти и включва водещите компании в региона на разпределението, снабдяването и търговията с електрическа енергия в България.

Новият брандинг

Новата бранд еднаквост отразява задачата на Електрохолд - динамично разрастваща се компания, която обезпечава сила, влага стабилно в цифровизация и рационализация на мрежата си и работи за възстановяване качеството на живот на своите клиенти. Тя пресъздава и полезностите на сдруженията от групата - професионализъм, отговорност, успеваемост, непоклатимост, доверие и иновативност. Новата образна еднаквост включва нови имена, лога, уеб сайтове и освежен повсеместен корпоративен дизайн. “Решихме да заложим на еволюционно развиване на марката ни. Логото и дизайнът демонстрират последователност с предходната еднаквост на компанията ни, която постоянно е била постоянен и благонадежден сътрудник. В същото време те утвърждават новата ни принадлежност - ние сме част от водеща група в Централна и Югоизточна Европа, която непрестанно уголемява активността си в района. С новия бранд подчертаваме и позицията си на водач на българския пазар,” съобщи Карел Крал, основен изпълнителен шеф на групата

Електрохолд в България.

Най-големият снабдител на електрическа енергия за битови консуматори и дребни и междинни предприятия в страната се споделя Електрохолд Продажби АД, а най-големият търговец и снабдител за огромни индустриални клиенти е Електрохолд Трейд ЕАД. Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България - най-голямата в страната с обща дължина над 58 000 км, към този момент се назовава Електроразпределителни мрежи Запад АД (ЕРМ Запад АД). Наименованията са вписани в Търговския указател.
Процесът по ребрандиране на комерсиалните центрове и другите обекти на фирмите ще приключи до няколко месеца. “Освен последователност, изборът и комбинацията от цветове е подбуден и от развиването и процеса на промяна на компанията ни,” разяснява Десислава Бориславова, началник направление “Връзки с обществеността и комуникации” на Електрохолд България. “Оранжевото символизира позитивна сила и страст. То излъчва светлина, топлота и уют. Това е и цветът на новото потомство, което израства в нашата компания. Формите и шрифтовете също са осъвременени, което добавя модерната визия на марката. С новата еднаквост желаеме да потвърдим на всички наши клиенти, че Електрохолд е техният най-хубав и постоянен сътрудник в бранша,” сподели още Десислава Бориславова.

Инвестиции в е-услуги, цифровизация, рационализация и обучение

Приоритет на Електрохолд е повишение качеството на услугите и възстановяване обслужването на клиентите. Към момента са цифровизирани над 80% от услугите на Електрохолд Продажби и над 90% от тези на ЕРМ Запад. Над половин милион клиенти употребяват е-фактура, а повече от 200 хиляди имат регистрация за sms услуги. Новите корпоративни уеб сайтове също са съобразени с потребността от цифрово обслужване. “Отчитаме мощен интерес към електронните услуги и употребявам опцията да прикани всички клиенти да се възползват от тях. Пести време, старания и средства”, разяснява Карел Крал.
Другият фокус ще бъде върху вложенията в цифровизация и рационализация на мрежата на ЕРМ Запад и услугите ѝ. От началото на 2021 година до края на 2023 година в това направление ще бъдат вложени близо 300 млн. лв.. „ Подготвяме мрежата за електроенергетика от ново потомство и в същото време работим интензивно за съблюдаване на главния ни ангажимент - поддръжка на най-голямата мрежа в страната и непрекъснатост на доставките. Това е привилегия, само че и огромна отговорност. Ангажирани са напъните на над 3000 чиновници,” означи Карел Крал.
Проектите, които се осъществят сега, включват технологии от последно потомство за наблюдаване на мрежата в действително време и нейното ръководство, непрекъснат мониторинг на потреблението и оптимално потребление на екипите. Внедряват се дронове и се употребява изкуствен интелект, което е значима причина за развиването на стопанската система на бъдещето.
Електрохолд ще следва политиката си на виновен вложител в обществото. Ключов детайл в концепцията за устойчивото развиване на компанията е поддръжката за професионалното обучение, опазването на природата и подобряването на градската среда. „ С новия бранд се нареждаме като съвременен и атрактивен шеф. Ще продължим да надграждаме стратегиите си за развиване на млади гении,” разяснява Евгения Накова, шеф “Човешки ресурси” на Електрохолд.

Синергия, нови услуги, стратегическа визия и агресия

Новата бранд еднаквост на Електрохолд е поредна стъпка в тактиката на Еврохолд. През идващите години холдингът ще се концентрира върху развиването на застрахователния и енергийния си бизнес. Застрахователният подхолдинг на групата - Eвроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), развива активност в 13 страни в Централна и Източна Европа, където обслужва 4 млн. клиенти. В България и Румъния ЕИГ е измежду водачите на пазара. В застрахователния бизнес приоритет ще е органичният напредък, диверсификацията на продуктовото портфолио и повишението на рентабилността.
Разширяване на активността се планува за енергийния бизнес. “Ще търсим благоприятни условия за агресия в прилежащи на България страни. Целта ни е да станем водач в Централна и Източна Европа и в този бранш,” сподели Асен Христов, ръководител на надзорния съвет на Еврохолд.
Еврохолд цели синергия сред застрахователния и енергийния си бизнес. Предвижда се даването на необятно портфолио от услуги за клиентите на холдинга. “Това ще донесе редица изгоди и преимущества за потребителите. Наред с електричество клиентите ни ще могат да се възползват от стойностни оферти за застрахователни и други финансови услуги,” уточни Кирил Бошов, ръководител на управителния съвет на Еврохолд. Първоначално този модел ще бъде прибавен в България, а след това и в други страни, в които холдингът прави активност. “Ще обединим нашите бизнеси, нашите мощни страни и нашия опит, с цел да отговорим по-добре на потребностите на клиентите и да станем още по-конкурентни и сполучливи,” разяснява и Карел Крал.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР