Електроенергия за повече от 2.5 млн. лева е открадната от

...
Електроенергия за повече от 2.5 млн. лева е открадната от
Коментари Харесай

Ферма за биткойни в Кюстендил откраднала ток за цял град

Електроенергия за повече от 2.5 млн. лв. е открадната от загадка биткойн плантация в Кюстендил, заяви районният прокурор Ивайло Илиев районния прокурор.

" По предварителни данни цената на отнетата сила е над 2.5 милиона лв., което, жестоко казано, се равнява на потреблението на електрическа сила от целия град Кюстендил за един месец в летния интервал. За момента пространствата са запечатани, защото предстоят огледи. Това са огромни количества машини ", съобщи районният прокурор Ивайло Илиев.

Претърсени са здания на ул. " Оборище " и ул. " Прогона " в града, стопанисвани от С. К. от гр. София. Било е открито, че в тях са построени т.нар " ферми " за рандеман на криптовалута. Намерени са майнинг устройства (ригове), компютърни съставни елементи, система за изстудяване от вентилатори, въздушна електрическа апаратура за зареждане на майнинг устройствата и свързани с тях разнообразни съставни елементи, заяви прокуратурата.

По случая за 24 часа са арестувани двама мъже.

" Това е най-мащабната кражба, която откриваме ", съобщи Филип Йорданов, представител на електроразпределителното сдружение. От ЧЕЗ прибавиха, че нарушаването е без казус в историята на сдружението по своите мащаби и смелост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР