Електродружеството ЕВН е извършило нарушение, за което трябва да плати

...
Електродружеството ЕВН е извършило нарушение, за което трябва да плати
Коментари Харесай

КЕВР глоби ЕВН с 1 млн. лв.

Електродружеството ЕВН е направило нарушаване, за което би трябвало да заплати санкция в размер на 1 млн. лева, само че Комисията за енергийно и водно контролиране не е намерила задоволително учредения за лишаване на лицензията му. Това съобщи ръководителят на регулатора Иван Иванов, представен от „ Фокус ”. Процедурата по лишаване на лицензите беше задвижена напролет на 2014 година, когато НЕК се оплака, че електроразпределителните сдружения ЕВН, ЧЕЗ и „ Енерго-Про” са прихващали свои вземания от компанията и по този начин са влошили положението й.

Другите две сдружения също бяха санкционирани с по 1 млн. лева ЕВН апелира в съда, като глобата за компанията беше доказана дефинитивно при започване на този месец.

Иван Иванов означи, че досега само енергото в Южна България е уведомило публично комисията, че е сключило извънсъдебно съглашение за връщане на прихванатите вземания.

Ще запазят ли сигурно лицензите си и другите две ЕРП? „ Не мога да кажа това, тъй като трите въпроса се преглеждат безусловно независимо, без значение един от различен, и решенията се вземат след деликатен разбор и правене на претекстове към него “, отговори Иванов и добави, че от септември ще стартира обзор на цялата документи по случаите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР