Електрическият модел на Дачия - Спринг, беше представен през пролетта

...
Електрическият модел на Дачия - Спринг, беше представен през пролетта
Коментари Харесай

Дачия Спринг събра над 108 000 клиенти

Електрическият модел на Дачия - Спринг, беше показан напролет на 2021 и две години по-късно компактният електрически автомобил е стигнал до над 108 000 клиенти. Продажбите се усилват с всеки минал месец, а 3 от всеки 4 клиенти са частни купувачи. През 2022 продажбите на Дачия Спринг са 48 900 автомобила, което е нарастване с 75% спрямо 2021 година.

В класацията за продажби на електрически автомобили на частни клиенти Дачия Спринг заема третото място в Европа за предходната година. Досега електрическият автомобил се предлага единствено с един мотор с мощ 45 конски сили.

Сега гамата на Спринг се добавя от товарната версия Cargo, която има товароносимост 350 кг., а размерът на товарния отсек доближава 1000 литра след премахването на задната седалка в купето. Пробегът на версията Cargo не се отличава от този на пътническия вид - 230 километра по WLTP в разбъркан цикъл и до 305 километра в градски условия.
 100 автомобила Dacia Spring влизат в мрежата на Spark 100 автомобила Dacia Spring влизат в мрежата на Spark
Пробегът не се трансформира съществено и при версията с новия електромотор, носеща името Spring Extreme, чиято мощ е 65 конски сили. Той се предлага единствено при тази версия на Дачия Спринг и работи с нова скоростна кутия, която обезпечава по-голям въртящ миг, излъчен към колелата. Заедно с това по-мощният мотор обезпечава и по-добро ускоряване и рекуперация в по-широк диапазон.
 Jogger е първият хибрид в гамата на Dacia Jogger е първият хибрид в гамата на Dacia
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР