Електрическият библиобус на Регионална библиотека Христо Ботев“ – Враца вече

...
Електрическият библиобус на Регионална библиотека Христо Ботев“ – Враца вече
Коментари Харесай

Библиобус среща малчугани от Враца с магията на книгите

Електрическият библиобус на Регионална библиотека „ Христо Ботев “ – Враца към този момент потегли към дребните читатели от града. Новата облага е брандирана и оборудвана с книги и техника.
Мобилната библиотека е по план „ Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия ”, който има за цел да сплоти напъните на библиотеките във Видин и Враца в задачата за основаване на новаторска и атрактивна форма за достъп до просвета и изкуство навън.
Превозните средства, които към този момент дойдоха по едно и също време в библиотеките във Враца и Видин, съставляват електрически атракциони и към този момент пътуват на територията на двата регионални града.
Първото публично показване на библиобуса във Враца беше по време на четвърти книжовен фестивал „ Враца – хартиен град “, който беше проведен от Регионална библиотека „ Христо Ботев “ в дните от 29 септември до 1 октомври.
Малките гости имаха опцията да се включат в забавната игра „ Търсачи на книги “. Те трябваше да открият разпръснати към библиобуса стикери и да попълнят специфичен албум, благодарение на който да подредят по азбучен ред изчезналите заглавия от мобилната библиотека. През последния ден от фестивала библиобусът беше част от атракциите на хартиен базар, ситуиран в пространството пред община Враца.
През идващите месеци мобилната библиотека ще посещава паркове, детските градини, учебни заведения и кварталите на Враца.
„ Чрез този библиобус ще се обогатят библиотечните услуги за деца, младежи и възрастни. По плана ще бъдат осъществени и няколко специфични литературни направления, в който новите консуматори ще имат опция да се срещнат както с нови книги, по този начин и със модерни създатели от България и Норвегия. Първите планувани литературни направления във Враца ще включват кв. Кулата и с. Нефела. Ще бъдат осъществени и разнообразни работилници за деца “, изясни шефът на библиотеката Силвия Павлова.
Проектът се извършва по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР