Електрическите тротинетки вече не са просто средство за бързо и

...
Електрическите тротинетки вече не са просто средство за бързо и
Коментари Харесай

ЕЦТП: Електрическите тротинетки се превръщат в оръжие на пътя

Електрическите тротинетки към този момент не са просто средство за бързо и на ниска цена напредване. Те се трансформират в оръжие на пътя, декларират от Европейския център за транспортни политики.

 

Време е за безапелационни ограничения против тротинетките, с цел да не губим животи, споделят от ЕЦТП, откакто 16-годишно момче умря след рухване от електрическа тротинетка в Плевен.

 

„ Електрическите тротинетки, разрастващи високи скорости, без съответна законова рамка и надзор, те са опасност за всички участници в придвижването. И всеки ден, в който отлагаме въвеждането на строги правила, рискуваме още животи “, споделят още от центъра и задават няколко въпроса към виновните институции:

Как ще бъде понесена отговорност при пътнотранспортно произшествие, провокирано от лидер на електрическа тротинетка, в случай, че няма наложителна застраховка " Гражданска отговорност " за ръководещите този тип самостоятелно транспортно средство?

Как Министерство на вътрешните работи управлява скоростта на електрическите тротинетки и по какъв начин разпознава и глоби нарушителите?

Как Министерство на вътрешните работи подсигурява, че ръководещите тротинетки са навършили 14 години?

Как Министерство на вътрешните работи управлява дали ръководещ електрическа тротинетка е на възраст под 18 години, което съгласно Закона за придвижване по пътищата значи, че той би трябвало да има защитна каска?
Има ли действителни наказания за родители, които разрешават на малолетни да ръководят електрически тротинетки?

Необходимо ли е всяка такава тротинетка да бъде записана, с цел да се обезпечи отговорност при нарушение на закона?

Трябва ли да се вкара наложително условие електрическите тротинетки да се движат единствено по велоалеите?
 

ЕЦТП упорства за напълно нов Закон за придвижването по пътищата, който да включва и ясни и безапелационни правила за потреблението на електрически тротинетки. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР