Електрическите тротинетки са истински хит по големите градове не само

...
Електрическите тротинетки са истински хит по големите градове не само
Коментари Харесай

Съжаляваме, но тротинетките не са по-добри за природата! Ето защо

Електрическите тротинетки са същински шлагер по огромните градове освен в България, само че и в целия Западен свят. Покрай историите с Емили Тротинетката и някои други произшествия даже се заприказва за смяна на настоящото законодателство, което се оказа импровизирано за този вид транспортни средства. 

Иначе те се появиха като една комфортна, бърза и относително евтина опция на градския превоз, такситата и като цяло напредването в града. Фактът, че се зареждат с ток пък ги направи сякаш еко опция. Но това не е тъкмо по този начин. Какво предизвиква на природата използването на тези тротинетки?

Виж още: Екологичен секс? Какво е това и по какъв начин въздейства върху климатичните промени

Въглеродни излъчвания

Въпреки че са относително нов феномен, в Париж към този момент е правено изследване за това какъв въглероден отпечатък генерират елетрическите тротинетки. Установено е, че за 10 км пробег те генерират 10 пъти повече излъчвания от същите километри, пропътувани с метрото. 

Парижкото изследване доближава и до друго неприятно умозаключение. Едва 13% от ползващите тротинетки са слезли от колите си, с цел да употребяват модерните скутери. Тоест, като теглим чертата излиза, че тротинетките са опция на градския превоз, който е по-щадящ околната среда. 

Продължителност на живота

Друг огромен проблем с тротинетките е, че имат лимитирана дълготрайност на живота. Средно става въпрос за едвам две години или към 1200 км пробег. Това е много малко, защото, даже да се абстрахираме от обстоятелството, че въглеродният отпечатък от карането им е по-голям тази с метрото, остава другият проблем - ресурсите, които са нужни за производството на една тротинетка. 

Виж още: Новата еко злополука? Не сламките, вейповете са огромният боязън на еколози

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР