Електрически табла в центъра на Видин се превърнаха в произведения

...
Електрически табла в центъра на Видин се превърнаха в произведения
Коментари Харесай

ЧЕЗ разпределение съдейства на млада художничка да превърне електрически табла във Видин в произведения на изкуството

Електрически табла в центъра на Видин се трансфораха в творби на изкуството с помощта на гения и ентусиазма на локални художници и с финансовата поддръжка на Община Видин.

ЧЕЗ Разпределение даде на художничката Теодора Георгиева за изрисуване електрическите табла по две централни видински улици - ул. „ Градинска “ и ул. „ Дондуков “. Рисунките по ул. „ Дондуков “ са отдадени на опазването на околната среда, а електрическите табла по ул. „ Градинска “, където се намира административната постройка на Симфониетата, са на музикална тематика.


Инициативата е в границите на Фестивала на изкуствата „ Дунавски талази “, проведен от Община Видин за девета, поредна година. По време на фестивала бяха изрисувани и други обекти в дунавския град, като материалите бяха обезпечени от Общината.


ЧЕЗ Разпределение подсигурява сигурността при работата на художниците върху електроразпределителните касети.

„ Благодарим на общината и госпожица Теодора Георгиева. Чрез нейния възторг и гений таблата към този момент няма да бъдат скучни и еднообразни, а ще основават въодушевление и сила. Надяваме се, че хубостта им ще ги резервира от недобронамерени похищения и те ще радват по-дълго време жителите и гостите на Видин “, сподели Симеон Фелеков, районен управител на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД за област Видин.


Изрисуването на разпределителни касети има обичаи в ЧЕЗ. Досега компанията е осъществила няколко сходни начинания. Проектът „ Цветни улици “ стартира за първи път през 2012 година в съдействие със Столична община, когато бяха ремонтирани и изрисувани от български и задгранични художници общо 80 ревизионни табла, а след това и още стотина. През 2014 година бяха изрисувани улични разпределителни касети в центъра на Благоевград.


Целта на плана „ Цветни улици “ е да се даде опция на младите представители на артистичните среди да допринесат със своето изкуство за разкрасяването на градовете, да се сътвори по-артистичен, изящен и комфортен тип на градската среда, както и де се възпита по-отговорно отношение от страна на жителите към детайлите от тази среда.


С цел да притегли публичното внимание към опазването на биологичното многообразие, през предходната година бяха изрисувани разпределителни касети в градовете Враца, Монтана и Перник. Млади художници претвориха върху електроенергийни уреди свои красиви планове, свързани с живота на птиците и електроразпределителната мрежа.


Кампанията беше част от плана на ЧЕЗ Разпределение за отбрана на живота на птиците и предотвратяване на мрежа от повреди вследствие на до момента с тях. Претворявайки красивите си хрумвания за безвредния контакт на птиците с електроразпределителната мрежа, млади художници трансфораха градските алеи в художествени галерии и по този начин способстваха за възстановяване на градската среда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР