Електрически автомобил с двигатели на Tesla, наречен Electraliner подобри рекорда

...
Електрически автомобил с двигатели на Tesla, наречен Electraliner подобри рекорда
Коментари Харесай

Болид с двигатели от Tesla подобри рекорда за скорост за електромобили

Електрически автомобил с мотори на Tesla, наименуван Electraliner усъвършенства върха за скорост два пъти, като стана най-бързият в своя клас. Според разпоредбите, открити от SCTA (Southern California Timing Association), с цел да се зачете връх за скорост, то се взима поради междинната скорост на разстояние от една миля (1.6 километра). Освен това транспортното средство би трябвало да измине дистанцията и в двете направления.

Именно по тези правила електромобил с мотори на Tesla подобряна актуалният връх два пъти в границите на един ден. Пилотът на модифицирания електрически автомобил развива междинна скорост от 351,15 километра в час, а по-късно и 369.1 километра в час. Предишният връх, 342,9 километра в час, се държи от 1997 година, само че в този момент, актуалният Electraliner съумя да го усъвършенства два пъти за един ден.

Electraliner беше пилотиран от Джим Хугирайд, който към този момент има на сметката си връх за скорост, само че с електрически мотоциклет - 327,6 километра в час. Що се отнася до самия автомобил, техническите му характерности не се разкриват. Известно е единствено, че се задвижва от мотори от електрически автомобили Tesla.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР