Eлектрически, автоматизиран и интегриран - новият Passat може да се превърне

...
Eлектрически, автоматизиран и интегриран
- новият Passat може да се превърне
Коментари Харесай

Новият Passat – Новостите

Eлектрически, автоматизиран и интегриран - новият Passat може да се трансформира в електромобил за известно време, да предложи отчасти асистирано шофиране и да бъде онлайн когато пожелаете

• Пазарно въвеждане през септември – най-иновативният Passat до момента продължава сполучливата история на бестселъра, от който са продадени над 30 милиона автомобила.
• Нулеви излъчвания в града – автономният пробег на електричество на новия Passat GTE е увеличен на до 56 км** в цикъла WLTP2 (около 70 км** в цикъла NEDC1/2).
• Нов Travel Assist - Passat е първият в света модел на Volkswagen, който може да се движи с 210 км/ч в отчасти асистиран режим на шофиране.
• MIB3 е онлайн – новите инфотейнмънт системи включват комуникационната свързаност в общоприетото съоръжение на модела.
• IQ.LIGHT – след новото потомство на Touareg, Passat също ще се предлага с матричната LED система на предните светлини IQ.LIGHT.
• Волан с капацитивни панели – първият капацитивен волан на Volkswagen реагира на докосване като част от нов потребителски интерфейс.
• Digital Cockpit – най-новото поколение цифрови контролни принадлежности може да се конфигурира единствено с натискане на бутон на волана.
• We Connect – инфотейнмънт системите на Passat ще употребяват стрийминг услугите “Apple Music ” и TIDAL, интернет радиостанции и технологии с уеб основани приложения.

Акцентите при новия Passat

Обратното преброяване тече - през месец септември Volkswagen ще показа на пазара голяма софтуерна рационализация при модела Passat. Актуализацията ще промени коренно най-успешния модел от среден клас в международен мащаб, от който към този момент са продадени над 30 милиона автомобила. Благодарение на идващото поколение инфотейнмънт системи (MIB3), при желание новият модел на Volkswagen може да бъде постоянно онлайн и да даде изцяло нови функционалности и услуги на лидера и неговите спътници. Новите асистиращи системи като Travel Assist покачват равнището на сигурността и комфорта и превръщат новия модел в първия Passat, кадърен да се движи със скорост до 210 км/ч режим на в частично асистиран режим на шофиране. За пореден път бестселърът ще бъде предстаен на пазара във версии седан и комби.

GTE2 – с нулеви излъчвания за избран период от време.
Един от акцентите в гамата е новата версия на Passat GTE. Това е първият представител на новото потомство plug-in хибридни модели на Volkswagen със значително по-голям самостоятелен пробег на електричество. Ключовото нововъведение при него е акумулаторната батерия с повишен енергиен потенциал, който при Passat бележи растеж от 31 %. Акумулаторната батерия с 13 кВтч увеличава самостоятелният пробег на електричество в изискванията на новия цикъл WLTP до 55 километра при комби версията Variant и до 56 километра при седана на новия Рassat. Тези стойности на пробега съответстват на към 70 километра в цикъла NEDC и са с 20 километра по-големи, в сравнение с при предходния модел. Този прогрес е в състояние изцяло да промени живота зад волана на Passat GTE. Дори в огромни градове като Берлин или Париж, повишеният капацитет на акумулаторната батерия е достатъчен, с цел да покрие ежедневния пробег на напълно електрическа двигателна сила и следователно с нулеви местни излъчвания. Благодарение на новите настройки на хибридния режим на придвижване, в този момент дори при изминаване на по-продължителни разстояния е доста по-лесно да се съхрани достатъчно електрическа енергия за движение без излъчвания в градската зона в заключителния стадий на пътуването.

GTE2 – изцяло подготвен и за дълги пътешествия.
При пътешестване на по-дълги дистанции и при скорост над 140 км/ч, мощният електродвигател се включва в поддръжка на високоефективния бензинов мотор (TSI) на Passat GTE. В случая електрическата тяга действа като спомагателен „ booster ” и предлага доста впечатляващо повишаване на мощността изключително в спортния режим "GTE " заради способността на електрическите мотори да осигурят моментално максимума на въртящия миг. Едно може да се каже сигурно - актуалният хибриден задвижващ тракт на Passat GTE е основен софтуерен съставен елемент за преминаване към новата ера на електрическата подвижност. Passat GTE съчетава преимуществата на електрическото задвижване с качествата на класически автомобил за дълги дистанции, превръщайки се в един от най-ефективните модели от междинния клас сега - с нулеви местни излъчвания в градски условия и изключителна изгодност при пътуване на дълги дистанции. Със своите 160 кВт/218 к.с., Passat GTE е един от първите представители на своя клас, способни да покрият рестриктивните мерки на стандарта за вредни излъчвания Euro 6d, който няма да влезе в сила за новите коли преди 2021 година. Наред с това (например в Германия), Passat GTE е изключително привлекателен от икономическа позиция за водачите на фирмени коли, защото при него те би трябвало да заплащат месечен налог в размер единствено на 0,5%, вместо на 1,0% процента от брутната цена на новия автомобил.

2.0 TDI Evo2 – в авангарда на новото поколение дизелови мотори.
Новоразработеният елемент 2.0 TDI Evo с максимална мощ 110 кВт/150 к.с.2 отбелязва своя дебют в гамата от турбодизелови мотори на Passat. Новаторският четирицилиндров двигател отделя доста по-малки количества CO2 от съпоставимия като характеристики мотор при предшественика на модела и се счита за пионер на новото поколение дизелови задвижващи елементи. В новия Passat 2.0 TDI Evo употребява двойна система за селективна каталитична редукция SCR с двойно дозиране на добавка AdBlue за третиране на излъчванията. Другите три дизелови мотори на Passat са с максимална мощ надлежно 88 кВт/120 к.с.1, 140 кВт/190 к.с.1 и 176 кВт/240 к.с.1. Гамата от бензинови мотори включва три TSI версии с оптималната мощ 110 кВт/150 к.с.2, 140 кВт/190 к.с.1 и 200 кВт/272 к.с.1. Всички TSI и TDI агрегати извършват условията на екологичната норма Euro 6d-TEMP по отношение на eмисиите. В допълнение към това, всички представители на новия Passat – с бензиново, дизелово или хибридно задвижване, са оборудвани общоприетоо с филтър за твърди частици.

Passat, Business и Elegance – нова конструкция на оборудването.
Passat от моделна година 2019 ще дебютира на пазара с гама от съоръжение, структурирана по нов метод. Базовата версия на модела към този момент се назовава Passat, над нея в гамата с подрежда междинното равнище на оборудване Business, а на най-горното равнище е версията Elegance. Нивата Business и Elegance могат да бъдат поръчани и с индивидуално оборудване R-Line. Освен в тези версии, новият модел още веднъж ще се предлага и като самостоятелен вид Alltrack (универсален модел със система за двойно предаване и offroad възможности), а Passat GTE също ще се отличава със характерно за тази версия оборудване. В Volkswagen са основали и специално издание Passat R-Line Edition на новия модел с извънредно външно лаково покритие в цвят Moonstone Grey и стеснен в 2000 екземпляра тираж. Това издание се предлага с двата върхови мотора в гамата (176 кВт TDI или 200 кВт TSI), система за двойно предаване 4MOTION и новата асистираща система Travel Assist.

Travel Assist – революционна IQ.DRIVE технология.
IQ.DRIVE, марката, под която са обединени всички асистиращите системи за лидера на Volkswagen, събира в едно технологиите, прокарващи пътя към асистираното шофиране. Сред тях е и новата Travel Assist, а Passat ще бъде първият модел на марката Volkswagen, който ще бъде в положение да асистира отчасти шофирането в практически целия скоростен диапазон (от 0 до 210 км/ч с автоматизирана и от 30 до 210 км/ч с механична предавателна кутия). С тази асистираща система, Passat демонстрира най-модерната досега версия на IQ.DRIVE.

Волан с капацитивни панели – напълно нов интерфейс.
Volkswagen залага на интуитивното управление на функционалностите в автомобила и на технологиите, които работят до голяма степен автоматизирано. Новият Passat ще бъде първият модел на Volkswagen в международен мащаб, при който се употребява волан с капацитивни панели. Те реагират на докосване от лидера и предоставят интерактивен интерфейс за управлението на системи като Travel Assist да вземем за пример.

Lane Assist и IQ.LIGHT – с цел да виждате и да ви виждат.
Поддържането на лентата на придвижване с помощта на системата Lane Assist е подобрено благодарение на употребяваната нова многофункционална видеокамера. Новата матрична LED система на предните светлини IQ.LIGHT също спомага за повишение на безопасността и комфорта - след луксозния SUV модел Touareg, това е следващият модел на марката с интерактивна матрична система на предните светлини. Новият Passat Elegance ще бъде оборудван общоприетоо с матричната LED система на предните светлини IQ.LIGHT.

MIB3 – постоянно онлайн, в случай че пожелаете.
Третото потомство модулната интертейнмънт платформа MIB3 (Modular Infotainment Matrix) ще означи своя дебют дружно с новия Passat. Тя ще добави голям брой нови функции като App-Connect Wireless да вземем за пример - меню, осигуряващо пряк достъп до избрани смартфон приложения посредством екрана на инфотейнмънт системата.
Благодарение на MIB3 за първи път в модел на Volkswagen се оферират и напълно нови удобства, измежду които и опцията за безжична интеграция на Apple CarPlay да вземем за пример. Ако е належащо, Passat към този момент може да бъде онлайн непрекъснато, защото новите, базирани на MIB3 инфотейнмънт системи използват интегриран онлайн свързан модул (OCU) с eSIM карта като стандартно оборудване. В допълнение към подобрените навигационни услуги с информация в реално време, Volkswagen We и интегрираните мобилни онлайн услуги на We Connect и We Connect Plus (и двете са част от стандартното оборудване на новия модел в Германия), както и на We Connect Fleet (ще се предлага в Германия и Франция след пазарната премиера на новия Passat), ще предоставят нови технологии и оферти на основата на MIB3 платформата. Сред тях са музикални стрийминг услуги като „ Apple Music “ и TIDAL, опция за интеграция на уебприложения с технология за актуализация по мрежата, обогатено с онлайн наличие гласово ръководство на функциите със свободни изречения, както и бъдещата опция за основани в облак персонализирани настройки на автомобила. За първи път смартфон (съвместими модели на Samsung) ще може да се използва и като мобилен ключ за отключване и пускане на Passat.

Volkswagen We – открити за нови хрумвания.
С новия Passat развиването на Volkswagen We продължава да се форсира. Модерната цифрова платформа Volkswagen We бе разработена от експертите на Volkswagen с цел да предложи и даде на клиентите пакетни мобилни онлайн услуги по максимално опростен и комфортен метод. Това е отворена система, която непрестанно се усъвършенства и към сегашния момент Volkswagen е напълно отворен за сътрудничество със профилирани в тази област партньори и създава взаимно с тях нови типове услуги. Сътрудничеството с различни стартъп компании, държавни органи и общински управляващи по места създава пространство и благоприятни условия за създаване на нови концепции като We Park (услуга за паркиране с безналично заплащане) или We Deliver (услуги, учредени на опростено и безвредно даване на временен достъп до автомобила на избрани доставчици на услуги). Индивидуалният Volkswagen ID обезпечава на всички клиенти на марката централен достъп до всички услуги на Volkswagen и по този метод до напълно нов набор интернет базирана информация и услуги.

Digital Cockpit – интегрална част от MIB3.
Хардуерът и софтуерът на платформата MIB3 са цифрово свързани в едно с новия блок контролни принадлежности Digital Cockpit на Passat. Цифровите показания пред лидера са значително усъвършенствани в съпоставяне с възможностите на миналата система (Active Info Display). Оптимизираният графичен дисплей с висок контрастност на изображението дава ясна и висококачествена картина, а гамата от функции е достигнала ново, по-високо равнище. Само с натискането на един бутон (View) на многофункционалния волан (който също е нов) към този момент могат да бъдат създадени три разнообразни конфигурации на екрана с възможност за индивидуализация. Чрез MIB могат да бъдат направени комфортно и по-подробните самостоятелни настройки – така да вземем за пример цветните акценти на екрана могат да подхождат на определения цвят на индиректото осветяване в интериора.

Външен дизайн – светлини с LED детайли.
Специалистите на Volkswagen са подчертали и прецизирали в допълнение дизайна на Passat. Предната и задната ризница, радиаторната решетка и логото на Passat (вече разположено централно отзад), ссе отличават с ново оформление. Наред с това, новите LED фарове, LED дневните светлини, LED фаровете за мъгла и задните светлини с LED елементи осигуряват присъщ, запаметяващ се светлинен профил на новия модел. Цветовете на външното лаково покритие Lapiz Blue, Bottlegreen и Sea Shell Gold също са нови за Passat, а гамата на колелата е разширена с четири нови разновидността 17, 18 и 19-цолови алуминиеви джанти.

Вътрешен дизайн – хармония от цифровата вселена.
Интериорът на Passat се отличава с нови материи и осъществявания, актуализирани облицовки на вратите, тапицерии в нов цвят, нови контролни принадлежности и включен в стандартното съоръжение на новия модел мултифункционален волан, който също е нов. На арматурното табло към този момент има стилно лого на Passat с подсветка вместо аналогов часовник, а в централната подпора има голямо отворено поделение за съхранение с опционален панел за индуктивно зареждане на смарт телефон и осветена USB-C връзка. Нощем екраните на блока на контролните принадлежности Digital Cockpit и инфотейнмънт системата се сливат със светещите бутони на мултифункционалния волан с капацитивни панели и индиректното осветяване (до 30 цвята) на интериора, създавайки добре осветена, естетична и функционална информационна среда. Цветните акценти на индиректното осветление са отразени и в цветовете на екраните на инфотейнмънт системата и Digital Cockpit.

Озвучителна система Dynaudio – 700 Вата с перфектни настройки.
Експертите на профилираната в hi-fi аудиосистемите от висок клас датска компания Dynaudio е адаптирала характеристиките на 700-ватовата озвучителна система съвършено към интериора на новия Passat. По този метод се гарантира, че без значение от музикалния източник, звукът ще бъде най-хубавият, чуван в миналото в Passat

Бележки: Настоящата пресинформация, както и фотоси и видеоматериали за Passat са на разположение и в интернет на адрес www.volkswagen- newsroom.com

Данните за оборудването се отнасят за автомобили, предопределени за пазара в Германия.

1 = Данните по отношение на разхода на гориво и количествата на излъчванията на този модел са предварителни данни

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР