Електрически автобус разби мантинелата на надлез и падна от 15

...
Електрически автобус разби мантинелата на надлез и падна от 15
Коментари Харесай

Трагедия край Венеция с 21 убити и 15 ранени

Електрически рейс разруши мантинелата на надлез и падна от 15 м височина
Жертвите са немски, френски и хърватски туристи, плюс украинци

Загина и водачът, който може да е получил инфаркт

Апокалипсис! - единствено тази дума съумя да произнесе кметът на Венеция Луиджи Бруняро, когато във вторник малко след 21,00 ч българско време застана пред купчината обхванати от пламъци и пушек ламарини и железа на падналия от 15 м височина рейс.

В излъчените по малкия екран картини от незапомнената в региона злополука се виждаха сновящи нагоре-надолу пожарникари с принадлежности за рязане на метал, пищяха сирените на десетки коли за спешна помощ и полицейски коли, тъмата бе раздирана от сините и червени светкавици на сигналните им светлини. А шефът на локалната полиция Марко Агостини се чудеше пред пристигналите на място кореспонденти по какъв начин е допустимо съвсем цялостният с пасажери чисто нов рейс, освен това електрически, да поломи яката мантинела на водещия към Венеция надлез и да се стовари на входа на жп гарата на Местре - “континенталната част ” на старинния град в лагуната.

Малко преди среднощ медиите рзпространиха първата печална равносметка от случилото се в 20,50 ч наше време грубо произшествие - 21 убити, 15 ранени, петима от които тежко. Оцелелите са извозени незабавно във вдигнатите по паника лечебни заведения на Венеция и околните градове Тревизо, Падуа и Мирано. Загиналите и ранените в злополуката са немски, френски и хърватски туристи, плюс няколко украинци, като всички са били натоварени в Старата Венеция и е трябвало да бъдат откарани до къмпинга “Хю ” в намиращото се в близост пристанищно и индустриално предградие Маргера. Сред жертвите е и 40-годишният водач на рейса Алберто Рицото, който съгласно познаващи го служители на реда е бил един от най-опитните водачи на фирмата-собственик на транспортното средство.

По знамение се избавят четирима немски младежи, които закъсняват за плануваната в 20,30 часа среща и рейсът потегля без тях откакто водачът ги изчаква 10 минути. По-късно те се прибират с градския превоз и научават за нещастния случай в къмпинга, където не намират сънародниците си, с които били пристигнали преди два дни във Венеция.

След осъществения първичен оглед органите на реда обявиха, най-вероятната причина за злополуката е изпадане в несвяст или инфаркт на водача, който губи контрола над рейса. Запалването на транспортното средство още по време на “полета ” му от 15 м височина кара обаче някои експерти да допускат, че искра в електрическия мотор е провокирала пожар и при направения опит да го потуши лидерът без да желае насочва транспортното средство към мантинелата и след това към жп релсите на близката гара.

Каква е истината, би трябвало да откри основният прокурор на Венеция Бруно Керки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР