Електоратът на републиканците се консолидира след явяването на бившия американски

...
Електоратът на републиканците се консолидира след явяването на бившия американски
Коментари Харесай

Политолог: Арестът на Доналд Тръмп ще засили позицията му!

Електоратът на републиканците се консолидира след явяването на някогашния американски президент Доналд Тръмп в съда в Ню Йорк преди няколко дни . Пред „ БНР “ политологът Искрен Иванов изясни, че в тази ситуация става въпрос за в действителност негов арест , тъй като това повеляват нормите на законодателството в Съединени американски щати. А самият арест съгласно него е действителен конфликт на консервативното и демократичното в Америка.

Освен това по време на неговото ръководство като президент на Съединени американски щати Тръмп е позволил някои доста значими неточности . Една от тях е, че връзките с Китай бяха мощно влошени. Тръмш имаше съществени разминавания и със съдружниците в Европа . А и демократичното крило в Америка има интерес самата фигура на Доналд Тръмп да бъде опетнена и той въобще да не се включи в конкуренцията за нов президентски мандат.

Но в действителност ще се случи тъкмо противоположното, тъй като резултатът от събитията в Съединени американски щати сега са в интерес на някогашния държавен глава и ще се задейства една ПР серпантина , от която Тръмп може даже да ускори своите позиции.

Що се отнася до срещата на ръководителя на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен и френския президент Еманюел Макрон в Пекин съгласно Искрен Иванов от нея има основни акцента. Първият е, че европейските водачи се пробват да склонят Китай да спомага за прекъсването на войната в Украйна . Освен това те желаят да убедят Си Дзинпин, че Европа не желае да скапва своите връзки с Китай.

Но във всичко това може да се открие и някакво несъгласие. И това е по този начин, тъй като Пекин към този момент разгласява своя проект за кротичък излаз от бойните дейности в Украйна. Но той не се хареса на Европа. Затова и по думите на политолога сега Европейският съюз /ЕС/ води действително двулицева политика, тъй като се пробва да накара Пекин да окаже напън върху Москва .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР