Електоратът на ПП не искат предсрочни избори, защото няма да

...
Електоратът на ПП не искат предсрочни избори, защото няма да
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: ПП не искат предсрочни избори, защото няма да бъдат по-добре електорално представени

„ Електоратът на Политическа партия не желаят предварителни избори, тъй като няма да бъдат по-добре електорално показани, в сравнение с са в този момент “. Това съобщи политологът доцент Стойчо Стойчев пред dir.bg във връзка подадената през днешния ден оставка на Николай Денков и възможната ротация.  

Според Стойчев може да се получи друга настройка и в този парламент, само че по-трудно.

„ Оттук насетне в подобен тайминг са опцията за неподходящо развиване във връзка с нови избори се усилва, тъй като времето се съкратява. И в такава обстановка, в случай че Политическа партия се пробват да трансферират отговорността за нови избори на ГЕРБ, е допустимо ГЕРБ да я поемат “, счита Стойчев.

Запитан каква е задачата на ПП-ДБ с това бързане и прилепяне на ГЕРБ  без доклади на министрите, Стойчев споделя: „ Притискат ГЕРБ, тъй като в този момент президентът ще извика Борисов, ще му връчи мандата и той ще има седем дни да го извърши или да върне празна директория. Ако ПП-ДБ не желаят да се подписва съглашение, част от неподписването е и този механизъм - с докладите на министрите. Защото докладите ще слагат въпроса за промяната на министрите. А промяната на министрите се урежда със съглашението. Няма по какъв начин отвън него да я решат “.  

Това, което Стойчев вижда като развой е, че за ГЕРБ явно опцията избори към този момент не е чак толкоз немислима или неприемлива, колкото преди месеци. Възможно в ГЕРБ към този момент напълно умерено да работят, защото нямат нищо за губене в цялата тази обстановка. „ Или ще ни подпишете това, което ви предлагаме, или отиваме на нови избори. Както ние ви подписахме " - споделят най-общо те, откакто одобриха изискванията на " Промяната " преди 9 месеца.

„ Цялата работа не зависи толкоз доста от ГЕРБ сега - те са дали две варианти. Сега това зависи от Политическа партия. Вътре има доста фактори, които работят. Честно казано, това е мощно непредсказуемо какво ще се случи. Ако вземем Христо Иванов, Атанас Атанасов - едно на ръка, там ще бъде по-силна консервативната позиция „ нещо да се разберем, по-скоро да не вървим на избори ". Но Кирил Петков, Асен Василев, другите водачи на „ Промяната “ - те са непредсказуеми. Аз не знам какви съображения имат, когато излизат с някакви решения. Възможно е да са по-радикални и да кажат " не, не, и без друго беше неточност това ръководство, давайте да отиваме на избори ", добавя Стойчев.  


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР