Електоратът на БПС иска да бъде в съюз с Русия.

...
Електоратът на БПС иска да бъде в съюз с Русия.
Коментари Харесай

Политолог пред Дарик: Борисов може да се завърне на бял кон

" Електоратът на БПС желае да бъде в съюз с Русия. Този електорат доста е намалял, само че към момента очевидно нейните гласоподаватели не са интернализирали европейски продемократични полезности. Все отново вървим към мудна и постепенна европеизация, само че страната не се ръководи добре и ръководството не се оправя с най-важните задания. "

Това съобщи в предаването " Кой приказва " по Дарик радио шефът на Центъра за демократични тактики Даниел Смилов.

" Най-вероятно вървим към пети избори за по-малко от 5 години ", добави той.

" За мен също е много реален сюжетът с следващи предварителни парламентарни избори. Ако вземем поради и данните, които извадиха сътрудниците от " Алфа рисърч ", доста е невисок процентът на доверие. Българите стават все по-големи песимисти във връзка с България ", добави политологът Петър Чолаков.

" Защо пада доверието към президентската институция? Президентът ръководи действително със служебни държавни управления и негативите, които се натрупат на гърба на тези служебни държавни управления, стартират да минават и към президента ", изясни Чолаков.

" Енергийният министър прави някакви извънредно странни опити за интерпретация на дерогацията, която пристигна от Европейската комисия. Това са опити за увъртане по андрешковски, които ни отдалечават от опита да те европеизираме ", добави той.

" Потвърждавам, че гласоподавателите на Българска социалистическа партия са по-проруски настроени от гласоподавателите на Възраждане даже. "

" Според мен основната партия в този парламент е ГЕРБ. Те излязоха спечелили от тези избори и имат опция да образуват ръководство. Ако желаят да го създадат, има партии, които са подготвени да ги поддържат. С един трети мандат това би могло на стане ", разяснява Смилов.

" БПС споделиха, че няма на поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ, с цел да си оставят врата, отворена за третия мандат. ГЕРБ избират да отидат на избори. Къде сме сега? На процедура, България има да взема решение две задания, тъй като парадоксално стопанската система на страната върви доста по-добре от предстоящото ", добави той.

" Брутният вътрешен артикул нараства, износът нарастваше до неотдавна. Ние имаме ресурсите да преодолеем рецесията. Задачите, които би трябвало да взема решение България, са по-скоро политически. Те са свързани с две неща: първата съществена задача е битката с корупцията и проведената престъпност ", сподели Даниел Смилов.

" Срещу Борисов има доста корупционни кавги, които към момента се проверяват. Усещането е, че вместо прокуратурата да работи по тези въпроси, тя работи като юрист на Борисов. ГЕРБ се надяват да мине време и хората да не помнят. Когато пристигна време за влизането на България в Еврозоната, това може да е решаващо ", съобщи той.

" Докато не се решат всички тези висящи подозрения към Борисов, те в един миг ще се разрухат и това ще е едно огромно леке и една огромна уязвимост, която ще проличи както във вътрешен и външен проект ", добави Чолаков.

" На хората е ясно, че този министър-председател ще бъде дрон на Борисов. Борисов ще дирижира всичко от Банкя. Проблемът, който спъва България, е че водачът на най-голямата партия е човек, към който има подозрения и корупционни кавги ", съобщи политологът.

" Не би трябвало да се подценява обаче фактът, че ГЕРБ сапърва политическа мощ. Това единствено по себе си е знак за реабилитация. Борисов може да се завърне на бял кон ", заключи Чолаков.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР