Електоралните нагласи и предстоящият вот коментираха политолозите доц. Стойчо Стойчев

...
Електоралните нагласи и предстоящият вот коментираха политолозите доц. Стойчо Стойчев
Коментари Харесай

Политолози: Около ГЕРБ може да се формира работещо, коалиционно мнозинство

Електоралните настройки и идният избор разясниха политолозите доцент Стойчо Стойчев и Слави Василев пред NOVA NEWS.

 

Броенето на разписките ще отнеме преимуществото на „ машинните партии “, сподели Стойчев. Той е на мнение, че в случай че има повече партии в Народно събрание по-лесно ще се образува съдружно болшинство. Ключът към идващото болшинство са дребните партии, тъй като те са евентуалните сътрудници на огромните партии, добави политологът. Той разяснява, че обединението сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ е „ по-скоро изолираност “. По негови думи те нямат опция за партньорство с Движение за права и свободи, „ Възраждане “, Вътрешна македонска революционна организация, „ Български напредък “.

 

Евентуална коалиция с Българска социалистическа партия зависи и от желанието на партията за сходни дейности, добави Стойчев.

 

За коалиция сред Вътрешна македонска революционна организация и „ Български напредък “ Слави Василев е на мнение, че Вътрешна македонска революционна организация е групировка, която има наличие. „ За „ Български напредък “, щом данните демонстрират, значи това е пътят да влязат в Народното събрание “ добави той. По негови думи българската политика живее в подтекста на Борисов – анти-Борисов. „ По-голяма степен на възможност в идващото Народно събрание да се образува болшинство има към ГЕРБ, в случай че поръчките на политическите партии от 48-ото Народно събрание се верифицират “, сподели Василев. За Има Такъв Народ той сподели, че са „ забавен състезател “. Политологът посочи, че те са „ запазили изправена стойка “.

Стойчев също е на мнение, че към ГЕРБ може да се образува работещо, съдружно болшинство. Той е добави, че в случай че Вътрешна македонска революционна организация, Има Такъв Народ и „ Български напредък “ влязат в Народното събрание, те биха подкрепили ГЕРБ в сформиране на държавно управление. По негови думи Политическа партия и Демократична България влизат в единствено изолацията съзнателно, тъй като не желаят да поемат отговорност за националното ръководство. Стойчев разяснява, че фокусът на двете партии е есента в борбата за локалния избор.

Василев сподели, че не счита, че има вест, която може да размести платовете в политиката. Стойчев уточни, че описът „ Магнитски “ ще има все по-малко въздействие. Той е на мнение, че самият лист не споделя нещо, което не е известно, а и не включва доказателства, които обществото не познава.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР