Електоралната база на републиканците се консолидира зад Доналд Тръмп след

...
Електоралната база на републиканците се консолидира зад Доналд Тръмп след
Коментари Харесай

Маргарита Асенова: Европейските страни се притесняват от завръщането на Тръмп като президент

" Електоралната база на републиканците се консолидира зад Доналд Тръмп след явяването му в съд в Ню Йорк преди дни. Този случай няма да се отрази толкоз доста на Америка и на обществото, макар че сега има много брожения дали е политически или юридически проблем ", счита политологът Маргарита Асенова от вашингтонската фондация " Джеймстаун ".

" Обществото е много разграничено дали би трябвало да бъде измамен под отговорност, или не. Републиканци и демократи са безусловно разграничени за този арест, това усилва поляризацията в американското общество по партийна линия. Когато се обсъждаше импийчмънт на Бил Клинтън, ставаше дума за това, че е излъгал за своята спекулация (с Моника Люински – бел.ред.) Сега става дума за същото нещо ", уточни тя пред

Според Асенова обвиняванията против Тръмп са за федерални закононарушения, свързани с предизборна акция, а законите за финансиране на изборни акции са прецизни и се следи какво се случва с тях.

Маргарита Асенова разясни, че мениджърите на акции са обезпокоени, тъй като поддръжката за него в този момент е с 10% по-висока от тази преди ареста му, а тази консолидация има огромно значение дали ще бъде определен като претендента на републиканците. Тя обаче обърна внимание върху самостоятелните гласоподаватели, които вземат решение президентските избори в Съединени американски щати.

" Колкото повече се наелектризира неговият електорат, толкоз повече се отдръпват самостоятелните гласоподаватели. "

" Тръмп ще се занимава със правосъдните си проблеми по време на акцията, само че това също му дава екипировка против Байдън. Кампанията няма да бъде мирна, тиха, спокойна, толерантна и демократична. Колкото по-неуправляема става реториката на Републиканската партия, толкоз повече тя ще уплаши самостоятелните гласоподаватели ", очерта контурите на идната борба Маргарита Асенова.

" Европейските страни се тормозят от завръщането на Тръмп като президент ", разяснява още тя.

" Дори да е републиканска администрацията, поддръжката за енергийната сигурност на Европа няма да отслабне. Американският газ ще продължава да идва. Подкрепата за Украйна също няма да спре, без значение кой е в Белия дом. Има неща, които могат да се трансформират, само че има и неща, които ще останат същите. "

Асенова изрази мнение, че с Тръмп отпред републиканците по-трудно биха се върнали в Белия дом, в сравнение с в случай че техен претендент е да вземем за пример Рон Десантис.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР